ΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟΥΣ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Βήμα πρόκρισης για την ΑΕΛ στο θεσμό του κυπέλλου αφού για την προημιτελική φάση πήρε μεγάλη νίκη μέσα στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα επικρατώντας με 1-2 και έχοντας σε μεγάλη μέρα το Γ. Μασούρα που σημείωσε τα δύο τέρματα!

Η ΑΕΛ βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ στο 7’ όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, διείσδυσε στην περιοχή και αφού εξουδετέρωσε  με “ποδιά” τον Μπέριο εξαπέλυσε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και την εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Περιστερίδη!

Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο 12’ με το δαιμόνιο Κόντε να δημιουργεί δύο φάσεις που εξουδετερώθηκαν από την άμυνα και το Μπόζοβιτς (με τους Γιαννιώτες στην πρώτη περίπτωση να ζητούν γκολ), ωστόσο στο 13’ ο Ισπανός δεν αστόχησε και εκμεταλλευόμενος σέντρα του Καρανίκα έπιασε την κεφαλιά γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Η ισοφάριση για την ΑΕΛ ήρθε στο 28’, όταν σε φάση διαρκείας ο Γουάλας έκανε τη σέντρα από αριστερά, οι αμυντικοί δεν «καθάρισαν» τη φάση, με τη μπάλα να καταλήγει στο Μασούρα, ο οποίος αφού «άδειασε» Μιχαήλ και Περιστερίδη έγραψε το 1-1 για τους «βυσσινί»!

Με την ΑΕΛ να κυριαρχεί πλέον στον αγωνιστικό χώρο έχοντας και την κατοχή της μπάλας κύλισε στη συνέχεια το πρώτο ημίχρονο, ενώ οι παίκτες του Φυντάνη έφτασαν κοντά στην ανατροπή στο 31’, όταν ο Αγκάνοβιτς μετά από εκτέλεση φάουλ υποδέχτηκε τη μπάλα εντός περιοχής, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι έφυγε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΣ!

Ό,τι δεν κατάφερε στο 31’ ο Αγκάνοβιτς το πέτυχε ο Μασούρας στο 53’ για την ΑΕΛ, με το μεγάλο πρωταγωνιστή του παιχνιδιού να σημειώνει το 1-2 για τους «βυσσινί», όταν πήρε το ριμπάουντ μετά από πανέξυπνη κεφαλιά του Αγκάνοβιτς προς τα πίσω που σταμάτησε στο δοκάρι του ΠΑΣ και προ κενής εστίας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του!

Μουδιασμένος ο ΠΑΣ επιχείρησε να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο στο 62’ η κεφαλιά του Κόντε πέρασε άουτ, ενώ στο 65’ ο διαιτητής ακύρωσε σωστά τέρμα του Γιάκου για οφσάιντ και στο 82’ νέα κεφαλιά του Κόντε πέρασε επίσης άουτ, με την ΑΕΛ να… καρδιοχτυπά τους Γιαννιώτες στο 93’, όταν ο Μπουκουβάλας έκοψε τελευταία στιγμή νέα επέλαση του Μασούρα, και τους παίκτες του Ηλία Φυντάνη να διαχειρίζονται σωστά την πίεση αλλά και τον έξτρα χρόνο, πανηγυρίζοντας στο τέλος τη μεγάλη νίκη!

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μιχαήλ, Κόντε, Μπουκουβάλας, Γιάκος, Γαρουφαλιάς (70′ Βιδάλ), Τζημόπουλος, Μανθάτης (77′ Μπετρά), Μπέριος, Χαλκιαδάκης, Καρανίκας.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Γκόλιας, Ζίζιτς (74′ λ.τ. Γιοβάνοβιτς), Φατιόν, Λαγός, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (72′ Χούμπτσεφ), Ναζλίδης (88′ Περόνε).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ