ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS + ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ»

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθ. Νασιακόπουλος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού Κων/νος Φιλιππούλης και Τεχνικών Έργων και Οικονομικών Κω/νος Χατζηκωνσταντίνου και η πρόεδρος της ΔΚ Νίκαιας Βασιλική Πιλάτου υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο στη Νίκαια καθηγητές

οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + το οποίο είναι  ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς  οργανισμούς, σχολεία και πανεπιστήμια. Η Ε.Ε. χρηματοδοτεί ανάλογα προγράμματα με πολλαπλά οφέλη για το εκπαιδευτικό έργο.

Το ΓΕΛ Νίκαιας συμμετέχει σε σύμπραξη σχολείων ως εταίρος μαζί με σχολεία από την Ιταλία (ISTITUTO TECNICO STATALE “TITO ACERBO”  Pescara) την Ισπανία (INSTITUTO DE EDUCACIÓN SECUNDARIA “ÁGORA”  Caceres, IES BEZMILIANA Rincon de la Victoria, Malaga) και την Πορτογαλία (Instituto de Educação e Formação do Sorraia, Lda Salvatera de Magos). Θέμα του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός εικονικού θεματικού Μουσείου στοχευμένου στην ενέργεια. Τίτλος του, «Το Μουσείο που θα ήθελα». Αφορά στη δημιουργία ενός  μουσείου διαφορετικό από τα άλλα που συχνά επισκεπτόμαστε. Ο επισκέπτης περιηγείται στις αίθουσές του μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του ή από τον καναπέ του σπιτιού του. Στις αίθουσές τους ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να μάθει όλα τα σχετικά με την ιστορία της ενέργειας, βιβλία για την ενέργεια, αντικείμενα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η τέταρτη, από τις προγραμματισμένες δια ζώσης συναντήσεις, πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα από τις 22-1-2018 έως τις 26-1-2018, στο χώρο του σχολείου της Νίκαιας.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν εκπροσωπώντας το ΓΕΛ Νίκαιας οι εκπαιδευτικοί Γ. Μαλάμης, Δ. Καραγιάννης, Β. Θεοδώρου και Σ. Καστανίδου.

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι αποστολές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, με την τοπική κοινωνία αλλά και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του προγράμματος και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στο εγχείρημα, η οποία μάλιστα εκδηλώθηκε ήδη με την πολύμορφη στήριξη που πρόφερε ο Δήμος Κιλελέρ στο Λύκειο Νίκαιας για την επιτυχή υλοποίηση της συνάντησης των εκπροσώπων των σχολείων.

Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος πρόσφερε στις αποστολές αναμνηστική πλακέτα με το γραμματόσημο που εκδόθηκε για την 20ετή επέτειο από τη δημιουργία του μνημείου της εξέγερσης των αγροτών στο Κιλελέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ