ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ασκώντας δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα η πρώην υπουργός εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, με αιχμή το Σκοπιανό, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου στα γραφεία της Ν.Ε Λάρισας του κόμματος.

Εκτιμώντας πως το Σκοπιανό δεν μπορεί να λυθεί λόγω του διχασμού της κυβέρνησης αλλά και της έναρξης της διαπραγμάτευσης από λάθος βάση, η κ. Μπακογιάννη περιέγραψε αδιαφανείς διαδικασίες χωρίς αρραγές εθνικό μέτωπο, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται ως αρχηγός κόμματος και όχι ως πρωθυπουργός της χώρας», ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία επειδή δίνει τη μάχη από άλλη θέση.

Η κ. Μπακογιάννη δεν έκρυψε την αισιοδοξία της για την εκλογή και τρίτου «γαλάζιου» βουλευτή στη Λάρισα με βάση τις δημοσκοπήσεις, ενώ δεν άφησε ασχολίαστα τα 3 χρόνια εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν γιόρτασαν τα 3 χρόνια στην εξουσία διότι θα έπρεπε να θυμηθούν τα μνημόνια που θα έσκιζαν, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τις αυξήσεις των μισθών και πολλά ακόμη», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη, η οποία αναφερόμενη στα της οικονομίας περιέγραψε καταστάσεις «υπερφορολόγησης και παραλογισμού που δεν βοηθούν στην ανάπτυξη», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τις προτάσεις του ΣΘΕΒ για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων με παράλληλη αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων.

Κλείνοντας οι Ντ. Μπακογιάννη σχολίασε και τις κινητοποιήσεις των αγροτών υποστηρίζοντας πως έπεσαν θύματα υπερφορολόγησης αλλά και κοροϊδίας από την κυβέρνηση, κάτι που όπως είπε «συνέβη στο σύνολο του ελληνικού λαού».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο της επίσκεψής της στη Λάρισα η κ. Μπακογιάννη δεν παρέλειψε να κάνει μια βόλτα στους πεζόδρομους και να φωτογραφηθεί στο Α’ Αρχαίο Θέατρο της πόλης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ