ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Χαιρετισμός του αναπληρωτή τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Χρ. Κέλλα στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΑΚΕ Α/βαθμιας Λάρισας

«Ως αν. Τομεάχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, αντιμέτωπος εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με τα θέματα της Εκπαίδευσης, θέλω να τονίσω ότι ο κλάδος σας, ο κλάδος των επιστημόνων της μάθησης, υπήρξε ο πρώτος επαγγελματικός κλάδος που δέχθηκε την “επίθεση”

της ιδεοληψίας και της πολιτικής παράκρουσης των κυβερνώντων.

Με συγκεκριμένο σχέδιο να χτυπηθεί η αριστεία και να υποβαθμιστεί η ικανότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ολοκληρωτική επίθεση στον πιο βασικό θεσμό της κοινωνίας μας.

Τον σημαντικότερο μηχανισμό κοινωνικής προόδου της πατρίδας μας, τη δημόσια εκπαίδευση, τη δημόσια παιδεία.

Τα Πανεπιστήμια αφήνονται στο έλεος ομάδων που ασκούν βία, απλά γιατί θέλουν μια Παιδεία χαμηλών προσδοκιών.

Εσείς, όμως, μέσα σε αυτές τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες, υπερβάλλετε εαυτόν και αποδεικνύετε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία, όταν γίνεται με αγάπη και μεράκι, έχει απίστευτη δύναμη και μπορεί να κάνει θαύματα».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στην ετήσια εκδήλωσης της ΔΑΚΕ Α’βθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Λάρισας,  απευθυνόμενος “σε στελέχη πρώτης γραμμής της παράταξης”, όπως τόνισε, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός “εστίασε” στο σπουδαίο έργο του Έλληνα εκπαιδευτικού δίνοντας το στίγμα της παράταξης της ΝΔ στο συγκεκριμένο χώρο, τονίζοντας:

«Είστε οι άνθρωποι που μεταλαμπαδεύετε την πρώτη γνώση και με καθημερινή μάχη κρατάτε την εκπαίδευση όρθια και σας χρωστάμε ευγνωμοσύνη γι’ αυτό.

Εμείς από τη μεριά μας, ως παράταξη, εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε την κοινή λογική στο χώρο της εκπαίδευσης, στηρίζοντας τον Έλληνα Εκπαιδευτικό, στηρίζοντας τη δημόσια εκπαίδευση, που ως μηχανισμός, βγάζει από το περιθώριο τα παιδιά μη προνομιούχων οικογενειών.

Στον αγώνα αυτό, θέλουμε συμμάχους τους πνευματικούς ανθρώπους, τους ανθρώπους των γραμμάτων, εσάς, ώστε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το μέλλον που μας ανήκει, το μέλλον για τη νέα γενιά αυτού του τόπου.

Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο.

Είναι κάτι που το χρωστάμε όλοι στα παιδιά μας».

Τέλος, ο κ. Κέλλας αφού χαιρέτισε τον επίσημο προσκεκλημένο της εκδήλωσης, τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη, συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία να βραβεύσουν στελέχη της ΔΑΚΕ “που υπηρέτησαν τη Δημόσια Εκπαίδευση από θέσεις ευθύνης και έδωσαν μαθήματα συνέπειας και προσφοράς”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ