ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΡΑΓ-ΚΟΥΛΗΣ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Σαφώς επηρεασμένος από την ακροδεξιά συνιστώσα του κόμματός του αλλά και από το φόβο της δημιουργίας ενός ακόμη κόμματος στα δεξιά της ΝΔ το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει κατά μέρος το προφίλ του σοβαρού φιλελεύθερου Ευρωπαίου πολιτικού και καθημερινά ολισθαίνει

στους δύσβατους δρόμους του λαϊκισμού, της πατριδοκαπηλείας και του άκρατου δήθεν πατριωτισμού.

Με αφορμή το θέμα των Σκοπίων, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα ως Μακεδονομάχος, αφήνοντας στην άκρη τις θέσεις που εξέφρασε και παρουσίασε όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ, που σημειωτέον, έχει ίσως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη δημιουργία και τη διαιώνιση του προβλήματος παλιότερα ως ΕΡΕ και τώρα ως ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αισθανόμενος από τα δεξιά του την καυτή ανάσα των ακροδεξιών που έχει στο κόμμα του αλλά και όλων εκείνων που εμφανίστηκαν στα συλλαλητήρια με προεξέχοντα τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη που ποτέ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του να ηγηθεί ενός ακροδεξιού σχήματος,  έφτασε στο σημείο να ζητά αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων και να εγκαλεί τον κ. Τσίπρα που δεν το έθεσε ως όρο στις συνομιλίες του με τον κ. Ζάεφ, όταν γνωρίζει ή οφείλει να γνωρίζει ότι τα του συντάγματος τς ΠΓΔΜ καθορίζει η ενδιάμεση συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 1995 και η οποία ουδέποτε εφαρμόστηκε γιατί ποτέ μέχρι σήμερα η ελληνική πλευρά δεν φρόντισε να απαιτήσει την καταδίκη των Σκοπίων από τους διεθνείς οργανισμούς.

Και ενώ το παραπάνω θέμα μπορεί και να μην το γνώριζε, απαράδεκτο για κάποιον που ετοιμάζεται να γίνει πρωθυπουργός, η στάση του τις τελευταίες ημέρες απέναντι στο ενδεχόμενο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, θυμίζει κακομαθημένο σχολιαρόπαιδο, που πεισμώνει επειδή οι δικοί του δεν του πήραν το δωράκι που ήθελε.

Το να αρνείται να συζητήσει ουσιαστικά με την κυβέρνηση για το θέμα, επικαλούμενος την έλλειψη ενημέρωσης πριν τις συζητήσεις των κυβερνητικών με την άλλη πλευρά και παράλληλα να υποστηρίζει ότι δεν είναι καιρός να λυθεί το θέμα, αν μη τί άλλο δείχνει έναν πολιτικό ο οποίος θέλει να ψαρέψει στα θολά νερά του λαϊκισμού, προσπαθώντας να φέρει κοντά του όλες εκείνες τις δυνάμεις που σηκώνουν τη σημαία του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας.

Αψηφά στην παρούσα φάση ο κ. Μητσοτάκης την ευνοϊκή συγκυρία, αλλά και τις δεσμεύσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για το μακεδονικό και προτιμά να ταυτίσει το κόμμα του με εκείνες τις δυνάμεις που δεν το έχουν σε τίποτα να βάλουν τη στολή του τσολιά, του μακεδονομάχου, ακόμα και του Ζορό και να πάρουν μέρος σε συλλαλητήρια μαζί με τη Χ.Α. και τις πιο συντηρητικές δυνάμεις της εκκλησίας πότε στη Θεσσαλονίκη και πότε στην Αθήνα, φωνάζοντας υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας αλλά και κατά των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να δούμε τον κ. Μητσοτάκη με στολή παραλλαγής στο πλευρό του Αδωνι και του Βορίδη να μπει επικεφαλής των συλλαλητηρίων ως άλλος Φραγ-Κούλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ