ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΕ

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Χρ. Κέλλας

Πανηγυρική  επετειακή  εκδήλωση  τιμής  και  μνήμης διοργάνωσε το Σάββατο το   Παράρτημα    Λάρισας    της   Ελληνικής    Μαθηματικής    Εταιρείας  τιμώντας διατελέσαντες προέδρους του παραρτήματος και πιο συγκεκριμένα τους:

Μαρκάτο  Κοσμά, Καφφέ  Χριστόδουλο, Μπεκιάρη  Αχιλλέα, Χαζάν  Μίνωα, Καραβάνα  Παναγιώτη, Καλονάκη  Νικόλαο, Καρασμάνογλου  Αχιλλέα, Τερζόπουλο  Μανώλη και

Τριανταφύλλου  Αθανάσιο.

Η εκδήλωση έγινε ενόψει  της   ανάληψης   του   34ου   Πανελληνίου Συνεδρίου  της  Ε.Μ.Ε.,  που   θα  γίνει  το  2019  στη  Λάρισα ,  είκοσι   χρόνια  μετά   το  αντίστοιχο  συνέδριο  του  1999.

Προσκεκλημένος  ομιλητής  ήταν ο  διακεκριμένος  Μαθηματικός – Συγγραφέας  κ.  Τεύκρος  Μιχαηλίδης.

Σε   όλους   τους   πρώην   Προέδρους ,   πέρα   από   τις   μνήμες   για   το  έργο   και  την  προσφορά  τους ,  το  τοπικό  παράρτημα   θα   απονείμει   τιμητικές   αναμνηστικές    πλακέτες  ,       ως   ελάχιστο   δείγμα   ευγνωμοσύνης   για   το   έργο  τους .

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Χαιρετισμό στη χθεσινή εκδήλωση απηύθυνε και ο αναπληρωτής τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Χρ. Κέλλας ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί καθηγητές, αποδεικνύετε με τη στάση σας πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού.

Του εκπαιδευτικού που είδε τους μισθούς του να περικόπτονται, τις ελλείψεις να εγκλωβίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, την οπισθοδρόμηση να χτυπά την πόρτα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, και παρόλα αυτά υπερέβαλε εαυτόν και συνέχισε να ασκεί το λειτούργημά του με την ίδια αγάπη και τον ίδιο ζήλο.

Είστε άξιοι συγχαρητηρίων για την εθελοντική και ουσιαστική προσφορά σας, όχι μόνο στην Επιστήμη των Μαθηματικών, αλλά και στην εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα».

Ο Λαρισαίος πολιτικός,  αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, επικεντρώθηκε στην πορεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας:

«Σήμερα, που η χώρα μας πλήττεται από μια πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, η διατήρηση ενός επιστημονικού σωματείου είναι πάντα ένας πολύ δύσκολος στόχος.

 

Εσείς, όμως, με την αγάπη για αυτό που κάνετε, καταφέρνετε να παραμένετε ενεργοί και ακμάζοντες, με πλούσια δραστηριότητα στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας.

 

Η μακρά σας πορεία χαρακτηρίζεται από πολύπλευρη δραστηριότητα.

Μεθοδικά και με έντονο τα αίσθημα της ευθύνης,  μεταλαμπαδεύετε τις ιδέες και τις γνώσεις σας στη νέα γενιά.

 

Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε το έργο σας.

Είμαι δίπλα σας, σε οποιονδήποτε τομέα μπορώ να συνεισφέρω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ