«ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε σειρά σημαντικών έργων με στόχο τη βελτίωση της εικόνας των αθλητικών εγκαταστάσεων του νομού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκρίνοντας μετά από εισήγηση του Κ. Αγοραστού προγραμματικές συμβάσεις για δύο αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 834.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

«Δημιουργούμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλία, ενώ παράλληλα συντηρούμε αθλητικούς χώρους που χρησιμοποιούν σύλλογοι αλλά και κάτοικοι των δήμων μας και πολλά παιδιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ενώ τα έργα υλοποιούνται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Εργασίες βελτίωσης θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων στα κλειστά γυμναστήρια του Τυρνάβου και της Φαλάνης, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στο ανοιχτό αθλητικό κέντρο του Δαμασίου.

Πιο αναλυτικά:

Στο κλειστό γυμναστήριο του Τυρνάβου θα εκτελεστούν εργασίες για την συντήρηση του  ξύλινου δαπέδου (παρκέ) με εμβαδόν 1300 m2 με βερνικοχρωματισμούς και διαγράμμιση του αγωνιστικού χώρου, τοποθέτηση επιδαπέδιων κλιματιστικών ψύξης/θέρμανσης, αποξύλωση και επανατοποθέτηση πολυκαρβονικών φύλλων πλαγιοκάλυψης, τοποθέτηση πετασμάτων πλαγιοκάλυψης τύπου sanbwich, εξωτερικοί και εσωτερικοί χρωματισμοί καθώς και εργασίες υγρομόνωσης της στέγης των αποδυτηρίων και της μεταλλικής οροφής.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Φαλάνης θα εκτελεστούν εργασίες για την τοποθέτηση νέου ξύλινου δαπέδου (παρκέ) με εμβαδόν 610 m2, τοποθέτηση επιδαπέδιων κλιματιστικών ψύξης/θέρμανσης, εξωτερικοί και εσωτερικοί χρωματισμοί καθώς και εργασίες υγρομόνωσης της μεταλλικής οροφής.

Στο αθλητικό κέντρο στο Δαμάσι οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι: Αφαίρεση και επαναπλήρωση επιφανειακού εδαφικού υποστρώματος, κατασκευή αρδευτικού δικτύου, διαμόρφωση εδαφικών κλίσεων με χρήση Laser, εγκατάσταση χλοοτάπητα με σπορά και εργασίες βελτίωσης της αποστράγγισης των αγωνιστικών χώρων, με την δημιουργία καναλιών αποστράγγισης.

Σημειώνεται πως όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ η δημοπράτηση των έργων προγραμματίζεται για τις αρχές του νέου έτους, ενώ κατά την σύνταξη της οριστικής μελέτης υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης και άλλων αθλητικών κέντρων βάση των υποδείξεων της αρμόδιας Υπηρεσίας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ