ΈΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Tο Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε.  Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Tετάρτη   31  Ιανουαρίου   2018  και ώρα 6:30 μ.μ .στην αίθουσα εκδηλώσεων του  4ουΔημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά πως επιβάλλεται η αντίσταση του κλάδου στα μέτρα, όπως στην υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο , στα κριτήρια και στο χρονοδιάγραμμα των επερχόμενων  συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.  αλλά και συνολικά στις συνεχιζόμενες πολιτικές συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ως Δ.Σ. εισηγείται στις Γενικές  Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε.:

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλα τα παραπάνω μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης. Επιδίωξη να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης σε 48ωρη απεργία (έπειτα από αποφάσεις Γ.Σ.) βάσει των εξελίξεων, με στόχο την πίεση για αποτροπή της προώθησης των σχεδιαζόμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

Συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, πρώτη ημέρα καθολικής εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο κλάδος, αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, έδωσαν με επιτυχία τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση στο πρόσφατο παρελθόν. Στον ίδιο δρόμο καλούμαστε να συνεχίσουμε και σήμερα, κηρύσσοντας απεργία – αποχή σε κάθε περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει την αξιολόγηση – χειραγώγηση.

Ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια για επιβολή της υποχρεωτικής 30ωρης παραμονής με βάση και την απόφαση της ΔΟΕ για τα εργασιακά δικαιώματα η οποία άμεσα θα επικαιροποιηθεί. Κανένας σύλλογος διδασκόντων και κανένας διευθυντής δεν πρέπει να αλλάξει την πρακτική των αναθέσεων καθηκόντων και να προστρέξει να επιβάλει την παραμονή των συναδέλφων με επιπλέον καθήκοντα.

Υλοποιώντας την από 16-11-2017 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., η οποία συνεχίζει να ισχύει και μετά την ψήφιση του άρθρου 245 του Ν.  4512/2018, καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην αναλαμβάνουν σε καμία περίπτωση το έργο του ποιοτικού ελέγχου των γευμάτων. Η μόνη εμπλοκή τους μπορεί να αφορά μόνο στην καταμέτρηση του αριθμού των παραδιδόμενων γευμάτων. Αυτό θα πρέπει να καταγράψουν οι σύλλογοι διδασκόντων σε πρακτικό τους. Επίσης, υλοποιώντας την από 9/10/2017 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα πρέπει να έχουν συντάξει και πρακτικό με το οποίο, εξ αιτίας της σειράς των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, αποφασίζουν τα γεύματα των μαθητών που δεν παραμένουν στο ολοήμερο να τους δίνονται κατά την αποχώρησή τους ώστε να τα πάρουν στο σπίτι τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ