ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΑΡΗΣΙΟ

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες και κοπή πίτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η ρύπανση του ποταμού Τιταρήσιου μετά την επερώτηση της ΛΑΣΥ, με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να ενημερώνει το σώμα πως διαπιστώθηκε μειωμένη διαφάνεια και ρύπανση στον ποταμό,

ενώ πραγματοποιήθηκαν οι σχετικοί έλεγχοι και αναμένεται η επιβολή κυρώσεων.

«Το θέμα είναι σοβαρό αφού επηρεάζονται τόσο η ύδρευση όσο και η άρδευσης της Λάρισας, του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και της Φαλάνης με κινδύνους για τη δημόσια υγεία» τόνισε νωρίτερα στην εισήγησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές, ενώ ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε πως από τους ελέγχους προέκυψε πως υπάρχει ρύπανση από στερεά απόβλητα (στέμφυλα) μονάδα απόσταξης τσίπουρου αλλά και από τυροκομική μονάδα της περιοχής.

«Οι υπηρεσίες παρά την υποστελέχωση προχώρησαν σε σωρεία ελέγχων και αναμένονται τα αναλυτικά αποτελέσματα για την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες», κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αντιπροσωπεία των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, με τη σύμφωνη γνώμη και αγροτών της Μαγνησίας κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα ζητώντας τη στήριξη του Π.Σ, το οποίο προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος συμπαράστασης, ενώ η Περιφέρεια προτίθεται να ναυλώσει και λεωφορείο για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στις 3 Φεβρουαρίου.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Στο περιθώριο της συνεδρίασης και παρουσία του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τυχερό τον αντιπεριφερειάρχη Δ. Παπαδημόπουλο, ενώ το σώμα γλύκανε και ο Κ. Αγοραστός που γιόρταζε τα γενέθλιά του.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με τη συζήτηση θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ενώ νωρίτερα οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν και για το Σκοπιανό, μετά από ψήφισμα που έφερε η Χ.Α αλλά και η πλειοψηφούσα παράταξη, με αποτέλεσμα επιτροπή να προχωρήσει στη σύνταξη ψηφίσματος με βάση την πρόταση που κατέθεσε η πλειοψηφούσα παράταξη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ