“ΛΥΓΙΣΕ” ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 ΤΟΥ LES PETITS AS Η ΜΙΧΑΕΛΑ ΛΑΚΗ

Η Τυρναβίτισσα τενίστρια Μιχαέλα Λάκη ηττήθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα για διεθνή διοργάνωση από τον Μάρτιο του 2017 (!) και ήταν από την κατά ένα χρόνο μεγαλύτερή της Barbora Palicova, που βρίσκεται στο Νο. 6 της Ευρώπης στη φάση των “16” του σπουδαίου Les Petits As στη Γαλλία!

Στη φάση των “16” ολοκληρώθηκε η εξαιρετική παρουσία της Μιχαέλας Λάκη στο Les Petits As, στο Tarbes της Γαλλίας. Πρόκειται για ένα τουρνουά με μεγάλη ιστορία, που ανήκει στην 1η κατηγορία U14 της Tennis Europe και είναι ένα από τα σπουδαιότερα σε ολόκληρο τον κόσμο γι’ αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Αθλητές και αθλήτριες 13 και 14 ετών ταξιδεύουν απ’ όλο τον κόσμο για να αγωνιστούν στο Les Petits As και η Μιχαέλα, η οποία δεν έχει γίνει ακόμα 13 ετών (θα γίνει στις 24 Μαρτίου), κατάφερε να μπει στις “16” καλύτερες, ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Η 12χρονη τυρναβίτισσα αθλήτρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου, είχε πετύχει 4 straight sets νίκες, πριν τη χθεσινή της αναμέτρηση. Κέρδισε στα προκριματικά τις Sarah Tatu (6-0, 6-0) και Eva Elbaz (6-1, 6-4) και στο κυρίως ταμπλό τις Maelle Leclercq (6-1, 6-4) και Danielle Tuhten (6-4, 6-4).

Στον 3ο γύρο του τουρνουά, αντιμετώπισε μια από τις καλύτερες Ευρωπαίες τενίστριες στα 14άρια, την Τσέχα Barbora Palicova, No. 6 στο ταμπλό, Νο. 6 στα 14άρια της Tennis Europe και Νο. 62 στη συνολική κατάταξη της Ευρώπης (μέχρι 16 ετών). Η Palicova είναι επίσης ένα χρόνο μεγαλύτερη από την Ελληνίδα παίκτρια, καθώς θα γίνει 14 σε 6 εβδομάδες.

Η Μιχαέλα, Νο. 74 στα 14άρια της Tennis Europe, στάθηκε πολύ καλά στον αγώνα, αλλά η Palicova έπαιξε καταπληκτικό τένις και πήρε τη νίκη με 6-3, 6-3.

Δείτε τους καλύτερους πόντους της Λάκη ενάντια στην Palicova:

Δεν είναι τυχαίο πως αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Μιχαέλας από τον Μάρτιο του 2017 για τουρνουά της Tennis Europe και ήρθε από το Νο. 6 στα 14άρια! Η Ελληνίδα αθλήτρια μετρούσε 35 διαδοχικές νίκες στο μονό για διοργανώσεις της Tennis Europe, έχοντας κατακτήσει τα 6 τελευταία τουρνουά που έλαβε μέρος, 5 σε διοργανώσεις U12 και το Nicosia Field Club U14 στην Λευκωσία τον περασμένο Οκτώβριο, που ανήκει στην 3η κατηγορία U14 της TE.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ