ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του μουσείου το Φεβρουάριο ανακοίνωσε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης με θέμα «Κάστρο Καλλιθέας. Ματιές σε μια αρχαία πόλη». Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου. Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00

Ομιλία του επίκουρου καθηγητή της Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημητρίου Μποσνάκη με θέμα «Ταπεινωμένοι και καταφρονεμένοι νεκροί». Η διάλεξη αφορά σε ταφές της αρχαιότητας που αποκλίνουν από τις κανονικές ταφικές πρακτικές, όπως οι «δεσμώτες» του Φαλήρου, εκείνοι της Ρόδου ή ο νεκρός από τα Φάρσαλα, ο οποίος βρέθηκε με τις ποδοπέδες του. Παρουσιάζονται η φυσική και κοινωνική ταυτότητα των συγκεκριμένων νεκρών καθώς και τα αίτια και οι συνθήκες που υπαγόρευσαν τις ταφές αυτές.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00

Ξενάγηση στα μνημεία της πόλης, που οργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00

Ομιλία της αρχαιολόγου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών Δρ. Δέσποινας Ιγνατιάδου με θέμα «Ευρήματα από τάφους αρχαίων ιατρών». Θα ακολουθήσει ξενάγηση στην προθήκη του Μουσείου με τα ιατρικά εργαλεία και τα φαρμακευτικά αγγεία.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00

Ημερίδα με θέμα «Περί ανέμων, υδάτων, τόπων – Ο διαχρονικός Ιπποκράτης», την οποία συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ