ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΚΑΡΥΔΑΚΗ

Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ με αφορμή την εκδίκαση της έφεσης που κατεθέσε η συνδικαλίστρια από το Βόλο εναντίον καταδικαστικής απόφασης σε βάρος της για συνδικαλιστική δράση

Το Νοέμβριο του 2012 η συνάδελφος Εύη Καρυδάκη, τότε Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. του Νομού Μαγνησίας και Μέλος σήμερα του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις που προωθούσε

η τότε κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο τότε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την δράση της αυτή, στις 7 Δεκεμβρίου 2016 καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έξη (6) μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση το σκεπτικό της Προέδρου του δικαστηρίου η οποία είχε πει ότι, «απαγορεύεται να κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι της καθαριότητας των Δήμων»!!!

Ο στόχος της απόφασης ήταν καθαρά η τρομοκράτηση των εργαζομένων και των συνδικαλιστών τους εκπροσώπων. Εξάλλου η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την παρεμπόδιση της απεργίας δείχνει ακριβώς ότι το κράτος συντονισμένα και οργανωμένα θέλει να ξεμπερδεύει με τους εργατικούς αγώνες και να συνεχίσει την εφαρμογή των ακραίων αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 δικάζεται η έφεση που έχει κατατεθεί κατά της Πρωτόδικης Απόφασης με την οποία είχε καταδικαστεί σε έξη (6) μήνες φυλάκιση η Εύη Καρυδάκη.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε συνδικαλιστική και ποινική δίωξη στην συναδέλφισσα Εύη Καρυδάκη. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και σε  όσους θέλουν να βάλουν το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα στο «γύψο» ότι, θα μας βρουν καθημερινά απέναντί τους.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com