ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΕΩΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ 10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις και σημαντικά αφιερώματα

Στις 3 Φεβρουαρίου ξεκινά το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, το οποίο εκτός από τα αφιερώματα και τις προβολές , εκθέσεις, συναυλίες, θα πλαισιωθεί ακόμη από συζητήσεις και σεμινάρια.

Το πρόγραμμα Φεστιβάλ του παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας  από του διοργανωτές  του, οι οποίο τόνισαν ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και απεύθυναν κάλεσμα σε όλους να το παρακολουθήσουν.

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου το επετειακό  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. 10 χρόνια σινεμά, 10 χρόνια δημιουργίας και έκφρασης στην βεβαιότητά του ότι και το φετινό φεστιβάλ θα είναι επιτυχημένο και μαζικό. Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Θεσσαλίας στήριξε και στηρίζει την προσπάθεια αυτή που δίνει ένα βήμα δημιουργίας στους νέους ανθρώπους. Πιστεύουμε στον  πολιτισμό που αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην κοινωνική συνοχή σε εποχές μάλιστα κρίσης που διανύουμε Από τις 3 έως της 11 Φεβρουαρίου η καρδία του κινηματογράφου χτυπά στη Λάρισα και τη Θεσσαλία. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους εθελοντές και τους χορηγούς  του Φεστιβάλ , για τη συνέπεια , τη σοβαρότητα και το μεράκι που αντιμετωπίζουν  τη διοργάνωση.

Άντα Σαρτζή –  Πρόεδρος του φεστιβάλ: Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, τους φορείς και τους εθελοντές για τη στήριξη του Φεστιβάλ και που συντελούν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν προβληθεί πάνω από 1000 ταινίες και έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του Κινηματογράφου, από αυτό όπως ο αείμνηστος Νίκος Κούνδουρος, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Ροβήρος Μανθούλης και πολλοί άλλοι, ενώ πολύ σημαντική είναι και η εκπαιδευτική διάσταση του φεστιβάλ μέσα από τα αφιερώματα, τις παράλληλες δράσεις και τα βιωματικά εργαστήρια. Έτσι, δικαιολογείται και το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι φορείς με πρώτο το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το Φεστιβάλ. Σημαντική είναι και η στήριξη του Φεστιβάλ από ιδιωτικούς φορείς και ιδιαίτερα από τη WIND, η οποία για 5η συνεχή χρονιά υποστηρίζει το θεσμό. Ακόμα οι θεατές μπορούνα να παρακολουθήσουν  το αφιέρωμα «Το σινεμά στα άδυτα της Δημόσιας Διοίκησης και Γραφειοκρατίας που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ( Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς πόρους».

Ευστάθιος Βελισσαρίου  – τ. Αντιπρύτανης  ΤΕΙ Θεσσαλίας:  Όπως κάθε χρόνο το ΤΕΙ είναι σταθερά υποστηρικτής του φεστιβάλ και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά , καθώς το ΤΕΙ Θεσσαλίας αποτελεί ένα ζωτικό στοιχείο της περιοχής.

Η κα Χρύσα Βουλγαράκη, διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου αφού αναφέρθηκε στη στήριξη του Φεστιβάλ από το Γαλλικό Ινστιτούτο όλα αυτά τα χρόνια, εξήρε τη συνεργασία της με τους διοργανωτές, και ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία που ξεκινάει από αυτό το χρόνο: Το αφιέρωμα στους Γάλλους Μικρομηκάδες», ένα αφιέρωμα που φιλοδοξεί να γίνει διαγωνιστικό και αυτόνομη δράση. Επίσης ανέφερε ότι φέτος τις εργασίες του Φεστιβάλ θα παρακολουθήσει και η Μορφωτική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθημερινά στο: www.iffl.gr και στη σελίδα στο Facebook «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας».

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Μπουτίνας και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ