ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Το πράσινο φως πήρε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου η πρόταση που αναμένεται να καταθέσει ο δήμος για τη χρηματοδότηση της μετατροπής του εγκαταλελειμμένου κολυμβητηρίου σε αθλητικό κέντρο κολύμβησης και φυσιοθεραπείας, μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ για την επαναχρήση κτιρίων που “ρημάζουν”.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση παρουσιάστηκαν στοιχεία της μελέτης αλλά και του επιχειρηματικού σχεδίου που πρέπει να συνοδεύει την πρόταση με την οποία ο δήμος διεκδικεί χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκ. ευρώ για να γίνει η μετατροπή.

Σύμφωνα με τη μελέτη στο σημερινό κτίριο θα γίνουν σημαντικές μετατροπές ώστε να αξιοποιηθούν πέρα από την πισίνα και οι υπόλοιποι χώροι με τη δημιουργία αίθουσα γυμναστικής, σάουνας και φυσιοθεραπείας, αλλά και για να μπορεί να λειτουργεί και τους καλοκαιρινούς μήνες το κτίριο ως ανοικτό κολυμβητήριο.

Σημαντικό κομμάτι της μελέτης αφορά και την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου μέσω της οποίας αναμένεται να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος.

Στο επιχειρηματικό σχέδιο τώρα τονίζεται ότι θα υπάρξει συνεργασία του δήμου με ιδιώτες σε ποσοστό 80% ο δήμος και 20% οι ιδιώτες οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας του γυμναστηρίου και του φυσιοθεραπευτηρίου.

Στην πισίνα που θα λειτουργεί με αντίτιμο για τα άτομα άνω των 15 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κολύμπι μεμονωμένα άτομα, αλλά και άτομα που χρίζουν θεραπείας στο νερό ως αποκατάσταση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα πάντα με το επιχειρηματικό σχέδιο στο νέο αθλητικό κέντρο αναμένεται να απασχοληθούν 18 άτομα μόνιμοι και συμβασιούχοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ