ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”, ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ “ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ”

«Είναι τουλάχιστον ντροπή να επιμένετε στην πολιτική της ασάφειας και των “ανεκπλήρωτων” υποσχέσεων, μιλώντας δήθεν για “το κρασί του πολιτισμού” στη χώρα μας. Δυστυχώς, με τους δικούς σας τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς το έχετε μετατρέψει σε “κρασί του εμπαιγμού”,  

πλήττοντας βάναυσα τον δυναμικό τομέα της οινοποίησης».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε ερώτηση που απευθύνει προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, και Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει πως ‘’για πολλοστή φορά, στο περιθώριο εκδήλωσης για τον αμπελοοινικό κλάδο που διοργάνωσε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου,  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, υποσχέθηκε την κατάργηση του  ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί’’.

Τέλος, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού περί της κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου πριν το τέλος του 2017, θέτει στους δύο υπουργούς, καλώντας τους συγχρόνως να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, παραμερίζοντας πολιτικές σκοπιμότητες και τακτικές, τα παρακάτω ερωτήματα:

Ποιες οι προθέσεις σας για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί;

Θα τον καταργήσετε;

Εάν ναι, πότε θα συμβεί αυτό;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ