ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 30ΩΡΟ

Αποφασισμένοι να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια για επιβολή της υποχρεωτικής 30ωρης παραμονής με βάση και την απόφαση της ΔΟΕ για τα εργασιακά δικαιώματα η οποία άμεσα θα επικαιροποιηθεί, εμφανίστηκαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί α/βαθμιας Λάρισας που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση

που συγκάλεσε η διοίκηση του τοπικού συλλόγου.

“Κανένας σύλλογος διδασκόντων και κανένας διευθυντής δεν πρέπει να αλλάξει την πρακτική των αναθέσεων καθηκόντων και να προστρέξει να επιβάλει την παραμονή των συναδέλφων με επιπλέον καθήκοντα”, τονίζεται στην απόφαση της συνέλευσης η οποία επίσης αποδέχτηκε την εισήγηση της ΔΟΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αλλά καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη για το μήνα Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κείμενο της ΔΟΕ προς τους συλλόγους εκπαιδευτικών αναφέρονται τα εξής:

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλα τα παραπάνω μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης. Επιδίωξη να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή πανεκπαιδευτική κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης σε 48ωρη απεργία (έπειτα από αποφάσεις Γ.Σ.) βάσει των εξελίξεων, με στόχο την πίεση για αποτροπή της προώθησης των σχεδιαζόμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

Συλλαλητήριο την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, πρώτη ημέρα καθολικής εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο κλάδος, αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, έδωσαν με επιτυχία τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση στο πρόσφατο παρελθόν. Στον ίδιο δρόμο καλούμαστε να συνεχίσουμε και σήμερα, κηρύσσοντας απεργία – αποχή σε κάθε περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να προωθήσει την αξιολόγηση – χειραγώγηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ