Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ;

Ο κόμβος Πυργετού, στο πρόσφατα δοσμένο στην κυκλοφορία τμήμα της Εθνικής Οδού, συνεχίζει να παραμένει ημιτελές. Πολλοί τουρίστες και επαγγελματίες, κινούμενοι στο ρεύμα προς Αθήνα δυσκολεύονται να προσεγγίσουν την Κοιλάδα των Τεμπών και τα παράλια του Ν. Λάρισας

είτε λόγω ελλιπούς σήμανσης είτε λόγω δυσκολιών στη μετακίνηση, καθώς το παράλληλο προς την ΕΟ δίκτυο και το δίκτυο προς τα παράλια είναι σε κακή κατάσταση. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ερώτηση του κ.Μπαργιώτα για το ίδιο θέμα είχε απαντήσει ότι ο παραχωρησιούχος θα εκπονούσε μελέτη για την ολοκλήρωση του κόμβου στον Πυργετό την οποία και θα παρέδιδε στο Υπουργείο έως τις 31/08/2017. Όμως, αν και έχουν περάσει μήνες από τότε, ουδείς γνωρίζει αν η εταιρία έχει παραδώσει την μελέτη και αν ναι σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Επιπλέον, για την Κοιλάδα των Τεμπών και ενόψει της εξαγγελίας για δημιουργία συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων για όλο το μήκος των Εθνικών Οδών με ταυτόχρονη δημιουργία πλευρικών σταθμών σε όλες τις εξόδους της, είναι εμφανές ότι δεν απαιτείται η δημιουργία σταθμού διοδίων μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών, όπως αξιώνει ο παραχωρησιούχος, καθώς θα αποτελεί εναλλακτικό δίκτυο για όσους επιθυμούν να μην εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο και όχι παράκαμψη των διοδίων που θα δημιουργεί διαφυγόντα κέρδη στην εταιρεία.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη προσκρούει και στον χαρακτηρισμό της Κοιλάδας των Τεμπών ως ευαίσθητης περιβαλλοντικής περιοχής που εξάλλου είχε οδηγήσει και στην μεταφορά του σταθμού διοδίων εκτός αυτής. Επιπλέον, η λειτουργία ενός τέτοιου σταθμού θα επιβαρύνει οικονομικά τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής που κινούνται καθημερινά μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών, καθώς επίσης θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην προσέλκυση τουριστών σε αυτή δεδομένου ότι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διπλά διόδια, για να μπορέσουν να την επισκεφτούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ