Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

«Οι διωκτικές αρχές στη χώρα μας παραμένουν μπροστά από τον ηλεκτρονικό εγκληματία, ωστόσο οι γονείς θα πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους και φυσικά να μάθουν τα πάντα για το διαδίκτυο για να μπορούν να τα προστατεύσουν».

Αυτά υπογράμμισε μεταξύ άλλων το βράδυ της Δευτέρας ο Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, πρώην διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) Μ.Σφακιανάκης που βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαδικτυακή Ασφάλεια – Κανόνες – Συμπεριφορές – Μύθοι και Πραγματικότητες», που πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Λάρισας και του 5ου Γυμνάσιου Λάρισας σε συνεργασία με το CSI Institute .

Στο πλαίσιο της ημερίδας, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον πολλά παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, συζητήθηκαν διαδικτυακές συμπεριφορές, εθισμός, απάτες στο διαδίκτυο, η μετάλλαξη των παραδοσιακών εγκλημάτων σε ηλεκτρονικά κλπ., ενώ εκτός του κ. Σφακιανάκη τοποθετήθηκε και η Ψυχολόγος – Εγκληματολόγος Μαρίσα Βουλγαράκη, με τους ομιλητές να εστιάζουν στην ανάγκη δημιουργίας «ακαδημίας γονέων» για ασφαλή χρήση του ιντερνέτ.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ζωή Δεληζώνα και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Χρύσα Βουλγαράκη.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ