ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ!

Ανακοίνωση της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκαιας

Το 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκίνησε  ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, γύρω από ένα κοινό θέμα. Το θέμα του Φεβρουαρίου είναι οι μάσκες,  το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.

Θα εξερευνήσουμε τις μάσκες σε διάφορους πολιτισμούς όπου η λειτουργία τους συνδέεται με τη μαγεία, τη δύναμη και την εξουσία, το χορό και την ψυχαγωγία. Κάθε συνάντηση θα έχει δύο μέρη: στο πρώτο μέρος  τα παιδιά θα γνωρίζουν τις παραδόσεις, τους μύθους, τη συμβολική σημασία της μάσκας στον πολιτισμό που εξετάζουμε και στο  δεύτερο μέρος θα κατασκευάζουν μάσκες από διάφορα υλικά.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό και καλεί όσους μαθητές της Γ, Δ , Ε και Στ τάξης ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου από  10 έως  11.30  το πρωί

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από  10  έως  11.30  το πρωί

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου από  10  έως  11.30  το πρωί

Δηλώσεις συμμετοχής στη  Βιβλιοθήκη της  Νίκαιας, τηλ. 2410922633, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, πρωί 11-12 και 6-7.30 το απόγευμα. Ανώτατος αριθμός παιδιών: 20 ανά τμήμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ