ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ

Σε συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος του ΕΚΝΛ, Τάσος Τσιαπλές, με τον Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, την Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018, ανάμεσα σε άλλα θέματα που θα θέσει, θα καταθέσει και το παρακάτω υπόμνημα, με το οποίο το ΕΚΝΛ, ζητά λύσεις στα προβλήματα των σχολικών τροχονόμων.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Οι σχολικοί τροχονόμοι που φροντίζουν για την ασφαλή διέλευση των μαθητών έξω από τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, κάτω απ’ όλες τις καιρικές συνθήκες, όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις τους έχουν καταδικάσει να εργάζονται με ένα απαράδεκτο καθεστώς δήθεν εθελοντών και να αμείβονται με εξευτελιστικές αμοιβές (175 ευρώ) μηνιαίως και να είναι ανασφάλιστοι.

Και σαν να μην φτάνει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, καθυστερούν επι μήνες να πληρωθούν κάθε χρόνο.

Και όλα αυτά την ώρα που τα χαράτσια για τα σπίτια και τα εισοδήματα, οι δυσβάσταχτοι φόροι, δεν έχουν τελειωμό, το ίδιο η ακρίβεια σε όλα τα είδη και η εμπορευματοποίηση της υγείας και παιδείας.

Γι’ αυτό το λόγο, το ΕΚΝΛ, διεκδικεί:

Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των σχολικών τροχονόμων και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το επόμενο διάστημα.

Να σταματήσει άμεσα το απαράδεκτο καθεστώς που τους χαρακτηρίζει ως εθελοντές και την αμοιβή τους ως έξοδο κίνησης.

Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους, σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας και αορίστου χρόνου, αφού οι περισσότεροι δουλεύουν αρκετά χρόνια.

Την ουσιαστική αύξηση της αμοιβής τους.

Την καταβολή δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, όπως και επιδόματος αδείας.

Την άμεση ασφάλιση τους στο ΙΚΑ.

Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις σε σχολικούς τροχονόμους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ