ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ IKA

Εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στην κυβερνητική πολιτική και αφήνοντας αιχμές για «ανεξάρτητη συνδικαλιστική κίνηση που εμφανίστηκε από το πουθενά» τα μέλη του συνδυασμού «Αγωνιστική Ενότητα Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας» παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής συνέντευξη τύπου

με αφορμή τις εκλογές της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έδωσε τη χαριστική βολή στους συνταξιούχους και το λαό φορτώνοντάς τους με ένα τρίτο μνημόνιο, το πιο άγριο, πιο αντιλαϊκό και καταστροφικό αφού αυτό εφαρμόζεται  πάνω σε όλα  τα προηγούμενα και αποδεικνύοντας περίτρανα πως εξυπηρετεί το σύστημα και κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου», τόνισαν μεταξύ άλλων οι ομιλητές.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου δεν έλειψαν οι αιχμές εναντίον άλλης παράταξης, με τους συνταξιούχους να τονίζουν την απουσία της από τους αγώνες και την απόπειρα “να βγάλουν το σωματείο από τον αγωνιστικό δρόμο και να το σύρουν στον κυβερνητικό συνδικαλισμό”.

Τονίζοντας την ανάγκη ανασύνταξης του κινήματος και μαζικοποίησης των αγώνων για την ανατροπή των πολιτικών που υπηρετούν μονοπώλια και επιταγές της Ε.Ε οι συνταξιούχοι περιέγραψαν το διεκδικητικό πλαίσιο του συνδυασμού ως εξής:

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντισυνταξιουχικών, αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων, μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που ψηφίσθηκαν τα περασμένα χρόνια.

Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών  συντάξεων στα επίπεδα πριν τις περικοπές. Καμιά περικοπή στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις να καταργηθεί.

Άμεση επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης σε όσους έχει περικοπεί, χωρίς μισθολογική διάκριση, καθώς στις ειδικές ομάδες, όπως συντάξεις αναπηρίας, χηρείας.

Να σταματήσουν οι κρατήσεις από τον Ιούλη του ‘15, που επιβλήθηκαν με τους νόμους 4051/12 και 4093/12, (απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας).

Να  καλύψει το κράτος  και να πληρώσει τα ασφαλιστικά ταμεία για τις ζημιές από την δέσμευση των αποθεματικών για δεκαετίες, τις ζημιές από το τζογάρισμα σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που λεηλατήθηκαν από το λεγόμενο κούρεμα ομολόγων που είναι περίπου 14δις ευρώ.

Να πληρώσει το κράτος και το κεφάλαιο, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα ταμεία. Το κράτος  με επαρκή χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και το  κεφάλαιο με την κατάργηση όλων των απαλλαγών που έχουν γίνει στις εισφορές των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αποδίδοντας  άμεσα όσα οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία που φθάνουν τα 20 δις.

Να σταματήσει κάθε καθυστέρηση στην έκδοση και απονομή των συντάξεων που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν και τα πέντε χρόνια.

Να καταργηθεί το νομικό  πλαίσιο και οι αποφάσεις που εμπορευματοποιούν την υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να καταργηθεί κάθε εμπόδιο για την θεώρηση τού βιβλιαρίου υγείας σε όλους, καθώς των αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη της  αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους  όσους την έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, με κατάργηση όλων των πληρωμών  των ασφαλισμένων για φάρμακα, εξετάσεις και νοσηλεία.

Να συνεχισθεί το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι με κρατική χρηματοδότηση.

Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων και των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

Να κατασκευαστούν και να  λειτουργήσουν παντού τα κέντρα υγείας στις συνοικίες  σε 24ωρη βάση. Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη  όλων των κενών θέσεων στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας

Συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 1. Βαγενάς Μιχάλης του Ελευθερίου
 2. Βαμβακίδης Βασίλειος του Δημητρίου
 3. Γεροστέργιου Ευθυμία του Νικολάου
 4. Γιαννούλου Φιλιώ του Δήμου
 5. Γκουζιώκας Κωνσταντίνος του Δημητρίου
 6. Ευθυμίου Μιχαήλ του Νικολάου
 7. Ζαφειρίου Σταύρος του Κωνσταντίνου
 8. Ζιάγκα Άννα του Κωνσταντίνου
 9. Ζιάρας Βασίλειος του Παύλου
 10. Καλόγηρος Τηλέμαχος του Ιωάννη
 11. Καρράς Θωμάς του Δημητρίου
 12. Καφρίτσας Δημήτριος του Στυλιανού
 13. Κομνηνού Γεωργία του Δημητρίου
 14. Κουμαντζέλης Αθανάσιος του Νικολάου
 15. Κουμαντζέλης Κλεάνθης του Γεωργίου
 16. Λουτριώτη Ευτυχία του Ιωάννη
 17. Μάνης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
 18. Μαραγκόζης Στέλιος του Κωνσταντίνου
 19. Μπισμπίκης Αναστάσιος του Δημητρίου
 20. Νταφούλης Κωνσταντίνος του Νικολάου
 21. Παπαδούλης Γεώργιος του Ιωάννη
 22.  Σβάρνα Φωτεινή του Δημητρίου
 23. Σταμουλάκης Βασίλειος του Κωνσταντίνου
 24. Τζιούρας Αθανάσιος του Χαρίλαου
 25. Τσιγιάννης Χρήστος του Γεωργίου
 26. Τσιπλάκης Ελευθέριος του Ιωάννη
 27. Τσολάκης Ιωάννης του Αποστόλου
 28. Χουινάβας Στέργιος  του Ιωάννη
 29. Ψωμολιάς Γεώργιος του Δημητρίου

Για Εξελεγκτική Επιτροπή

 1. Γκουτζαμάνης Νικόλαος του Ιωάννη
 2. Σίσκου Δήμητρα του Αθανασίου
 3. Χαλκιάς Νικόλαος του Ευθυμίου
 4. Χατζούλης Βασίλειος του Δημητρίου

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com