ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Τη σύσταση Ταμείου χρηματοδότησης και στήριξης των επενδύσεων του αγροτικού τομέα ανακοίνωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου κατά την τελετή εγκαινίων της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA.

Το Ταμείο έχεις ως στόχο να εξασφαλίσει την απαραίτητη στήριξη της ιδίας συμμετοχής των δικαιούχων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, με πόρους από 3% έως 7% των συνολικών πόρων του ΠΑΑ, ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση επενδύσεων σε μέτρα όπως της μεταποίησης, των σχεδίων βελτίωσης και των ιδιωτικών δράσεων του LEADER.

Στη κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων, ο  Υπουργός υπογράμμισε πως οι στρατηγικοί στόχοι του ΥΠΑΑΤ για το έτος 2018 επικεντρώνονται στην ενεργοποίηση  σημαντικών μέτρων (δομές Συμβουλευτικής Υποστήριξης παραγωγών, Συνεργασίας, ανάδειξης της Ποιότητας, χρηματοδοτικά εργαλεία κ.ά), που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη βασικών δομών υποστήριξης των παραγωγών και στην διαρθρωτική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ