ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους*

Την τρομοκράτηση όσον αντιστέκονται επιστράτευσε η διορισμένη από την κυβέρνηση Δ.Ε. του ΕΑΚ Λάρισας και ο πρόεδρός της, εντεταλμένος για τον Αθλητισμό δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής Λαρισαίων, κ. Κωσταρόπουλος.

Έφτασαν στο σημείο να απειλούν με την αστυνομία χθες Παρασκευή, δεύτερη μέρα της επίσημης λειτουργίας του μέτρου της μαγνητικής κάρτας, όσους αντιστέκονται. Είναι τέτοιος ο «ζήλος» που επιδεικνύουν ο πρόεδρος και ορισμένα μέλη της Δ.Ε., όπου οι ίδιοι έχουν αναλάβει το έργο, κάνοντας face control και ζητώντας τη συνδρομή της αστυνομίας. Φαίνεται ότι τους ανησύχησε τόσο πολύ η προχθεσινή δυναμική παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα των αθλητών, προπονητών, γονέων.

Παρόλα αυτά και χθες Παρασκευή οι πόρτες στη «Βαρέων Αθλημάτων» ξανάνοιξαν με τη δυναμική επέμβαση της επιτροπής, των αθλούμενων και των γονιών. Τους το δηλώσαμε και την Πέμπτη στην κινητοποίηση, τους το ξεκαθαρίζουμε ακόμη μια φορά ότι έχουμε μέτωπο απέναντι σε όσους μας βάζουν περισσότερα εμπόδια στην άθληση από αυτά που βιώνουμε. Ότι δεν θα ανεχθούμε ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

Κρίνοντας «εξ’ ιδίων τα αλλότρια», η Δ.Ε. του ΕΑΚΛ,  όπου με «αποφασίζομε και διατάσσομε» προσπαθεί να επιβάλει την θέληση της σε αθλητές, προπονητές και γονείς, ενοχλείτε από το γεγονός ότι κάποιοι αντιστέκονται, κουβεντιάζοντας συλλογικά και  αποφασίζουν οργανωμένα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Αντί να ανησυχεί η Δ.Ε. του ΕΑΚΛ για το ποιος μπαίνει και βγαίνει από τους αθλητικούς χώρους, καλά θα κάνει να ανησυχεί για την συνθήκες που συναντάει κάποιος όταν μπει. Αυτό που θα έπρεπε να την ανησυχεί πραγματικά και γι ’αυτό να δείχνει ιδιαίτερο ζήλο είναι η υγεία όσον μπαίνουν για να γυμναστούν. Γι’ αυτό αντί να σκορπάει χιλιάδες ευρώ για face control, θα έπρεπε να έχει εκεί το ανάλογο ιατρικό προσωπικό για να εξετάζει ΔΩΡΕΑΝ όσους μπαίνουν για να γυμναστούν. Είναι ο μόνος έλεγχος (ο ιατρικός) που θα δέχονταν με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση οι αθλούμενοι και οι οικογένειές τους που επιβαρύνονται σημαντικά και γι’ αυτό.

Στις  συκοφαντίες και τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον μελών της επιτροπής, σαν και αυτές πχ. που εξαπέλυαν την ημέρα της κινητοποίησης ο ίδιος ο πρόεδρος και μέλη της Δ.Ε. του ΕΑΚΛ, τους απάντησαν τα δεκάδες καθαρά πρόσωπα της νεολαίας, που μπήκαν μπροστά και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους να αθλούνται χωρίς φακελώματα, κάμερες και τουρνικέ.

Προφανώς η Δ.Ε. του ΕΑΚΛ δεν θέλει να δει την αλήθεια κατάματα, ότι δηλαδή η μεγάλη μερίδα των ανθρώπων του αθλητισμού, ανεξάρτητα από τη στάση που κράτησαν με τις κάρτες,   όπως και οι φορείς (Περιφερειακό – Δημοτικό Συμβούλιο), καταδικάζουν την απόφασή της για τη λειτουργία ηλεκτρονικής πύλης (τουρνικέ).

Υ.Γ. Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και στα υπόλοιπα σωματεία (στο μπάσκετ και τον κλασικό αθλητισμό) που κάτω από διάφορους εκβιασμούς αναγκάστηκαν να πάρουν κάρτες. Η Επιτροπή Αγώνα θα πάρει πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες προς αυτή την κατεύθυνση. Μπορούμε  να το ακυρώσουμε στην πράξη.

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ!  ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ;

*Εκ μέρους της επιτροπής

Κρίκης Πέτρος

Μάρκου Σπύρος

Νίτσιος Αλέκος

Οικονόμου Νίκος

Σωτηρίου Νίκος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ