ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Επισκέψεις στο 4ο Δ.Σ. Τυρνάβου και στο 2ο Δ.Σ. Αμπελώνα πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωποι του σωματείου “ANIMAL” με στόχο να ενημερώσουν τους μικρούς μαθητές για τα αδέσποτα και για τη συγκατοίκηση σε αυτόν τον πλανήτη ανθρώπων και ζώων.

Τη δράση στηρίζει ο δήμος Τυρνάβου που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία.

Με αφορμή την επίσκεψη στα δύο σχολεία από το δήμο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

“Ακόμα μια προσπάθεια του Δήμου Τυρνάβου για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων  ξεκίνησε αυτή τη φορά από τα σχολεία.

Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων είναι κυρίως θέμα ενημέρωσης και παιδείας της κοινωνίας μας.

Έτσι ξεκινήσαμε από τα σχολεία του Δήμου μας

Η αρχή έγινε από το 4ο  Δημοτικό σχολείο του Τυρνάβου και σήμερα 2-2-2018 συνεχίστηκε στο 20 Δημοτικό του Αμπελώνα.

Το  πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Μαρία Κοντού καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματίου <<animal>>με το οποίο ο Δήμος Τυρνάβου έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για τα θέματα των αδέσποτων.

Πραγματικά ήταν μια παρουσίαση που τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί των δυο μεγάλων τάξεων Πέμπτης και Έκτης την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έδωσαν τα συγχαρητήρια στην κ. Κοντού λέγοντας ότι σήμερα έμαθαν κι εκείνοι πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

Στο τέλος της παρουσίασης η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κ Ρούλα  Σουρλαντζή-Ζαχαράκη  ανακοίνωσε  στα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα και  έχουν σκύλο ή γάτα στο σπίτι τους, ότι θα έχουν την δυνατότητα να τσιπάρουν τα ζωάκια τους δωρεάν στο επόμενο πρόγραμμα του Δήμου!

Ο ενθουσιασμός στα παιδιά ήταν μεγάλος αλλά έγινε ακόμα μεγαλύτερος όταν έμαθαν ότι ένα παιδί από κάθε τάξη θα έχει  την δυνατότητα μετά από κλήρωση που θα κάνει ο δάσκαλος της τάξης να στειρώσει το ζώο του δωρεάν στο επόμενο πρόγραμμα στείρωσης του δήμου μας .

Η κ. Κοντού έδωσε στον Διευθυντή του σχολείου παραμύθια με σχετικό περιεχόμενο με το πρόγραμμα για να μοιραστεί στα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα.

Ευχή και επιθυμία όλων μας είναι να καταφέρουμε αυτή τη δράση να την παρακολουθήσουν όλα τα παιδιά του Δήμου μας.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της δράσης θα προχωρήσουμε σε μια  ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση  με δράσεις για  τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους και τους δημότες γενικότερα.

Πιστεύουμε ότι με την ενεργό συμμετοχή όλων το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων μπορεί να περιοριστεί στο ελάχιστο και ακόμα και να λυθεί”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ