ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΕΚ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ…ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Το θέμα της συνεχιζόμενης εικόνας διάλυσης που παρουσιάζουν τα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας, επαναφέρει στη Βουλή, με ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Στην ερώτηση, που υπογράφεται από τους βουλευτές του Τομέα Παιδείας της ΝΔ, γίνεται αναφορά στην επιστολή αγωνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) προς το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία στα ΔΙΕΚ:

Έχει εξαντληθεί η γραφική και εκπαιδευτική ύλη, με αποτέλεσμα, να “ζητιανεύουν” υλικά από επιχειρήσεις,

Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση σπουδαστών και εκπαιδευτών, οι οποίοι αναγκάζονται  να καλύψουν ιδίοις εξόδοις μέρος του κόστους υλικών εκπαίδευσης,

Προκαλείται αδυναμία πραγματοποίησης των εξετάσεων του εξαμήνου, ελλείψει υλικών, όπως εκτυπωτικά μελάνια, φωτοτυπικό χαρτί κ.ά.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλογίζουν ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς όπως επισημαίνουν “η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς διακυβεύεται η λειτουργία των ΔΙΕΚ και η συνέχιση των σπουδών των καταρτιζόμενων”.

Τέλος, οι ερωτώντες βουλευτές, αφού υπενθυμίζουν την από τριμήνου!!! παρόμοια ερώτησή τους, η οποία όπως “καυστικά” σχολιάζουν, “δεν απαντήθηκε ποτέ”, θέτουν εκ νέου στον κ. Γαβρόγλου το ερώτημα:

“Σκοπεύετε να διευθετήσετε τα προβλήματα των ΔΙΕΚ της χώρας, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία τους και αν ναι, πώς και πότε;;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ