ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Μήνυμα του Χρ. Κέλλα στην εκδήλωση της ΔΑΚΕ καθηγητών νομού Λάρισας

«Η παρουσία μου στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην Αθήνα με “αποτρέπει” από το να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Επιτρέψτε μου όμως, έστω και γραπτώς, με αφορμή τις ευχές για τη νέα χρονιά να σας καταθέσω κάποιες απόψεις μου.

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν είναι ρόλος απλός.

Ούτε ρόλος, κοινωνικά, ασήμαντος.

Είστε εκείνοι που με τη δουλειά σας διαπλάθετε τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών του μέλλοντος αυτού του τόπου.

Χωρίς αυτή την παραδοχή, κανένα εκπαιδευτικό σύστημα δεν μπορεί να επιτύχει την αποστολή του, όσο καλά και αν σχεδιαστεί».

Με αυτά τα λόγια επέλεξε να ξεκινήσει το χαιρετιστήριο μήνυμά του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στην ετήσια εκδήλωση της ΔΑΚΕ Β’θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τα μέλη της νέας συντονιστικής επιτροπής της ΔΑΚΕ, ευχόμενός τους καλή θητεία και καλή δύναμη, εστίασε στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία, θέτοντας ως βασική προϋπόθεση την εποικοδομητική συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

«Εμείς, στη ΝΔ, όπως καλά γνωρίζετε, και ειδικά στον τομέα της Παιδείας, εργαζόμαστε μεθοδικά και σκληρά, ακριβώς για την επίτευξη αυτού του στόχου: να καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Παιδεία, που θα περάσει τη χώρα σε μια νέα εποχή, αναβαθμίζοντας το Δημόσιο χαρακτήρα της, με στήριξη στο Δημόσιο Σχολείο και τον Έλληνα εκπαιδευτικό.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν, κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί αν δεν είμαστε σε διαρκή, γόνιμη, συνεργασία.

Σ’ αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται ο τομέας Παιδείας της ΝΔ, αλλά και εγώ προσωπικά.

Τίποτα άλλο δεν έχει θέση ανάμεσα σε αυτή τη συνεργασία.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και το στέλνει πρώτος απ’ όλους, ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης: αυτό που προέχει είναι το μέλλον της χώρας και όχι η προσωπική πορεία του καθενός.

Αυτό που προέχει λοιπόν είναι η επόμενη μέρα και όχι η προηγούμενη, αυτή που χαρακτηρίστηκε από παλαιοκομματισμό και τακτικισμούς.

Η επόμενη μέρα της χώρας δεν μπορεί παρά να είναι η μέρα της παιδείας», ήταν ο επίλογος του μηνύματος του Λαρισαίου βουλευτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ