ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη του Πρ. Παυλόπουλου σε 1η Στρατιά και ΑΤΑ

Σεβασμό στο διεθνές δίκαιο από την Τουρκία, τα Σκόπια και την Αλβανία ζήτησε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην 1η Στρατιά και το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος ενημερώθηκε από τους επιτελείς των στρατιωτικών σχηματισμών, ενώ ακολούθως απευθύνθηκε στα στελέχη της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ αναφερόμενος με αυστηρούς τόνους στους γείτονες.

«Η Ελλάδα είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς Ανατολάς», ήταν η χαρακτηριστική επισήμανση του ΠτΔ, με τον κ. Παυλόπουλο να τονίζει πως «θέλουμε τη φιλία και την καλή γειτονία με όλους, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο από τους γείτονες».

Ειδικότερα για τα Σκόπια ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως «δεν νοείται κράτος να έχει αλυτρωτικές τάσεις», προσθέτοντας πως «το σημερινό όνομα της FYROM αποπνέει αλυτρωτισμό», ενώ μιλώντας για την Αλβανία επανέλαβε πως «είναι αδιανόητο να τίθεται θέμα Τσαμουριάς», χαρακτηρίζοντας μάλιστα το ζήτημα ανύπαρκτο.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν στην επίσκεψή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης,, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος, Χρήστος Χριστοδούλου, ενώ τον υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός του ΑΤΑ, Γιώργος Μπλιούμης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ