ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 26ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

“Σε μόλυνση εξαιτίας σοβαρού προβλήματος στο δόντι του” αποδίδεται ο θάνατος 26χρονου κρατουμένου των φυλακών Λάρισας, σε σχετική καταγγελία του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Δίκτυο ο 26χρονος κρατούμενος Μ.Σ μεταφέρθηκε από τη φυλακή του Μαλανδρίνου στις φυλακές της Λάρισας με σοβαρό πρόβλημα στο δόντι του, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει πύον και πρήξιμο σε όλο του το πρόσωπο, ενώ η απουσία οδοντιάτρου στις εκεί φυλακές οδήγησαν σε μεταγωγή του στις φυλακές της Λάρισας.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στη Λάρισα μετά την επιμονή του να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τις δύο τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα να εντοπισθεί νεκρός από συγκρατούμενους του.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση της διεύθυνσης των φυλακών, που μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες καλείται να δώσει απαντήσεις για το θάνατο του 26χρονου κρατούμενου στις φυλακές της Λάρισας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν παρέμβαση στις φυλακές Λάρισας φωνάζοντας συνθήματα κατά του σωφρονιστικού νόμου και πετώντας φέιγ βολάν, ενώ σε σχετική ανάρτησή τους μιλούν για «αντίδραση στην κρατική δολοφονία του 26χρονου κρατούμενου».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: F/B

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ