ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑμεΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ

Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, όπως και την προώθηση και εφαρμογή πρακτικών και δράσεων σε τοπικό επίπεδο υπέγραψαν με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας η Περιφέρεια και ο Δήμος Λαρισαίων.

Το μνημόνιο υπέγραψαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ο πρόεδρός της Ρ. Τσιουλάκης με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό και το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, με τους τρεις άνδρες να στέκονται ιδιαίτερα στην ανάγκη προσβασιμότητας αλλά και αποιδρυματοποίησης των ΑμεΑ μέσα από κοινές δράσεις.

«Δουλεύουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση καθώς τα μικρά καθημερινά προβλήματα ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα για τα ΑμεΑ», τόνισε σε σύντομη τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ενώ παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε σε μια συνεργασία που βάζει μπροστά στις ευθύνες τους όλους για τη δημιουργία μιας απόλυτα προσβάσιμης πόλης.

«Πρέπει να επαναπροσδιορισθεί η διαπραγματευτική σχέση του αναπηρικού κινήματος με την κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης περιγράφοντας σειρά δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση (λευκό ταξί, πιστοποιημένες παιδικές χαρές, στούντιο ηχογράφησης βιβλίων για άτομα με προβλήματα όρασης κλπ).

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ρ. Τσιουλάκης αναφέρθηκε σε ένα πιλοτικό πλαίσιο συνεργασίας με προστιθέμενη αξία για όλους.

«Η προσβασιμότητα αλλά και η δημιουργία ενός πρότυπου τοπικού σχεδίου αποιδρυματοποίησης των ΑμεΑ αποτελούν το μεγάλο στόχο της συνεργασίας, αφού καλούμαστε να καταστήσουμε τα ΑμεΑ πολίτες με αξιοπρέπεια δεσμευόμενοι πλέον και από την εφαρμογή της σχετικής Συνθήκης», κατέληξε ο κ. Τσιουλάκης.

Ακολούθησε η υπογραφή της συμφωνίας με τους κκ Αγοραστό, Καλογιάννη και Τσιουλάκη να εύχονται «καλή συνεργασία και επίτευξη των στόχων».

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ