ΣΘΕΒ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

O Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει επίκαιρη ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18.00 – 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΘΕΒ (Λεωφ. Καραμανλή και Βιομηχανίας, 1ος όροφος), με θέμα την εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού κανονισμού

2016/679 (GDPR), με τίτλο “Προστασία Δεδομένων, Κυβερνοασφάλεια και Κυβερνοεπιθέσεις στις επιχειρήσεις”.

Αφορά όλες τις επιχειρήσεις, (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) που με οποιοδήποτε τρόπο διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα εργαζομένων, συνεργατών, πελατών, ή άλλων φυσικών προσώπων. Μετά τις 25.05.2018 όποιοι επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα υποχρεούνται να τηρούν τον Κανονισμό και αντιμετωπίζουν κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτόν.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

Τι είναι και ποιες αλλαγές φέρνει ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα προσωπικά δεδομένα;

Ποιες εταιρείες αφορά και ποιες οι νέες υποχρεώσεις που προκύπτουν;

Πόσο σημαντικό είναι μία επιχείρηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και ποιες οι πιθανές συνέπειες μη συμμόρφωσης;

Νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού GDPR.

Καλές πρακτικές ψηφιακής προστασίας των επιχειρήσεων.

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι, o Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, ο πρώην Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων Ιωάννης Μακρυπούλιας του Τμήματος Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και η νομικός Ρόντου Καλλιόπη, εξειδικευμένη στα θέματα Κυβερνοασφάλειας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής οι συμμετέχοντες μπορούν αν απευθύνονται στον ΣΘΕΒ μέχρι την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στο email:education@sthev.gr και στο τηλέφωνο 2410555507.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ