OI «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ

Ήταν και φέτος συνεπείς στο ραντεβού τους. Οι “γιατροί της καρδιάς” σε ένα διάλειμμα από τις περιοδείες τους σε χώρες του τρίτου κόσμου, επισκέφθηκαν το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας μεταφέροντας προς τη φυλακή μεγάλη ποσότητα κλινοσκεπασμάτων, ρουχισμού και φαρμάκων και γυαλιά για εκπαιδευόμενους

που έχουν προβλήματα όρασης και δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν.

Με τον ερχομό τους ζέσταναν κυριολεκτικά το σχολείο προσφέροντας ποσότητα πετρελαίου για την θέρμανσή του, αλλά και μεταφορικά παρουσιάζοντας δεκάδες ανθρωπιστικές δράσεις κυρίως σε απομονωμένες περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, όπου δεν δρουν οι γνωστές οργανώσεις.

Το πλούσιο έργο της οργάνωσης δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και στη δημιουργία μόνιμων χώρων παροχής υγείας και εκπαίδευσης. Η αντιπρόεδρος των «Γιατρών της Καρδιάς» κ. Ελένη Σωτηρίου μίλησε επιπλέον για το προσωπικό όφελος όσων προσφέρουν θετική ενέργεια και εκδηλώνουν ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των δράσεων της οργάνωσης χρηματοδοτείται από ορισμένες ελληνικές οικογένειες και όχι από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ