ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ 30ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

Χαρακτηρίζοντας ως “πρακτικά ανεφάρμοστη” την εφαρμογή της 30ωρης υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, αλλά και ως θετικό βήμα από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων κλιμάκιο της ΔΟΕ ενημέρωσε σχετικά εκπαιδευτικούς και αιρετούς,

στο πλαίσιο περιφερειακής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο 4ο Δ.Σ της Λάρισας.

Αναφερόμενος στην αναμοριοδότηση ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Στ. Πετράκης υπογράμμισε πως οι τελικές προτάσεις της Ομοσπονδίας θα συζητηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο ολομέλειας των προέδρων των συλλόγων και των αιρετών, για να κατατεθούν στη συνέχεια στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του 30ωρου περιέγραψε γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ σύμφωνα με την οποία «η εφαρμογή κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από το νόμο και είναι πρακτικά ανεφάρμοστη λόγω έλλειψης χώρων για την παραμονή και εργασία των εκπαιδευτικών κάτω από στοιχειώδεις συνθήκες».

Όπως διευκρινίστηκε «ο νόμος καθιστά προαιρετική και όχι υποχρεωτική την παρουσία του εκπαιδευτικού στο σχολείου», ενώ σύμφωνα με τον κ. Πετράκη μένει να φανεί στην πράξη πως θα διαχειριστούν την απόφαση οι διευθυντές αλλά και ποια θα είναι η αντίδραση των συνδικαλιστικών οργανώσεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Γ. Τρούλης, Γενικός Γραμματέας, η
Γ. Βενετοπούλου, Υπεύθυνη εκδόσεων- Υπεύθυνη Υλικού και Βιβλιοθήκης και ο Αργ. Παπαθανασίου, μέλος.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ