Η ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡ. ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ PAIDIS.COM ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ

Κύριε Παιδή, πραγματικά εξεπλάγην από την ανακοίνωσή σας εναντίον μου.  Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρήσατε πως με την ανακοίνωσή μου βάλλω εναντίον σας ή σας κατηγορώ.

Μοναδικός σκοπός και στόχος της τοποθέτησής μου ήταν να υπενθυμίσω ή να γνωρίσω  στους συναδέλφους και την κοινωνία την αλληλουχία των γεγονότων μέχρι και σήμερα.  Επειδή υπήρξαν δημοσιεύματα αποκλειστικά στο δικό σας σάϊτ, για αυτό τα ανέφερα.

Λυπάμαι που θεωρήσατε την έκθεση ενός χρονικού ως υπόδειξη για το πώς να κάνετε τη δουλειά σας. Μακριά από μένα η οποιαδήποτε προσπάθεια λογοκρισίας του οποιουδήποτε. Δε με αφορούν οι πηγές σας και οι δημοσιογραφικές σας πληροφορίες, εσείς κάνετε απλά τη δουλειά σας. Με αφορά όμως, όπως θα έπρεπε να αφορά όλους, το αν πίσω από συγκεκριμένα δημοσιεύματα υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα και όχι η έγνοια για διαφάνεια. Κατά τη γνώμη μου είναι θέμα ηθικής τάξης αν στο βωμό πολιτικών ή παραταξιακών σκοπιμοτήτων είναι κάποιοι έτοιμοι να θυσιάσουν τον οποιονδήποτε συνάνθρωπο, συνάδελφο ακόμη και αν αυτός τυγχάνει να ανήκει σε άλλη παράταξη. Δεν υπηρέτησα, ούτε και πρόκειται να υπηρετήσω έναν τέτοιο ξεπεσμένο συνδικαλισμό. Αντίθετα έχω στοχοποιηθεί πολλάκις μέχρι του σημείου να υποστώ έμφυλη βία από αυτού του είδους το συνδικαλισμό.

Απέρχομαι τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήσατε προς το πρόσωπό μου. Δε με αφορά αν εκτιμήσατε ως παραλήρημα την τοποθέτησή μου, όπως επίσης και αν κρίνετε πως παίζω ρόλο κυβερνητικού συνδικαλιστή, ή ακόμη αν ξεχνάτε πως τοποθετήθηκα στο Δ. ΠΥΣΔΕ ως πρώτη σε σταυρούς της τρίτης σε δύναμη παράταξης και μόνο για αυτό το λόγο.

Είναι προφανές πως έχετε βγάλει την ετυμηγορία σας και με έχετε κιόλας δικάσει. Ξεχνάτε βέβαια να αναφέρετε πως το Δ. ΠΥΣΔΕ δεν αποτελείται από εμένα και μόνο και πως ομόφωνα αποφάσισε να κάνει δεκτές τις αιτήσεις που αναφέρετε. Όπως επίσης ξεχάσατε ότι ο υποψήφιος που φωτογραφίζετε δεν έγινε διευθυντής, άρα προφανώς ξεχάσατε να πείτε ότι από αυτό και μόνο προκύπτει ότι δεν υπήρχε δόλος και αδιαφάνεια.  Ξεχάσατε επίσης ότι αυτά στα οποία αναφέρεστε ελέγχονται και πως το ίδιο το Δ. ΠΥΣΔΕ έστειλε όλα τα στοιχεία στο Υπουργείο. Εμένα αυτό δε μου μοιάζει με προσπάθεια συγκάλυψης του οποιουδήποτε και του οτιδήποτε.

Να σας υπενθυμίσω ότι δε δημοσιεύσατε την ομιλία μου στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, αν και σας στάλθηκε, όπου έπαιρνα θέση κι εξέθετα με λεπτομέρειες το τι έγινε. Αλλά προφανώς είναι δικαίωμά σας το τι θα δημοσιεύετε στην ιστοσελίδα σας και τι όχι. Απλά, παρακαλώ να μη με εγκαλείτε για αυτό.

Όσον αφορά τον αγώνα μου για τη διαφάνεια να ξέρετε ότι πολεμώ έντιμα και θαρρετά ενάντια στην προσωποληψία, τη στοχοποίηση, την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, την υπέρβαση αρμοδιοτήτων, τον αυταρχισμό και την κατάχρηση εξουσίας, την απερίσκεπτη διασάλευση της ομαλής λειτουργίας της σχολικής ζωής , την αυτονομία των συλλογικών οργάνων διοίκησης, τη  μεροληψία, τις προειλημμένες αποφάσεις και τις στοχευμένες πράξεις, τις αλυσιτελείς για το δημόσιο συμφέρον αποφάσεις. Και κυρίως ενάντια στη διενέργεια  οποιασδήποτε  έρευνας κατόπιν αποφάσεως.

Για τα δικαιώματα όλων, δηλαδή, και σήμερα και αύριο και τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις. Απέναντι σε κάθε αυταρχική και αυθαίρετη εξουσία από όπου κι αν προέρχεται. Και σήμερα ίδια με χθες και αύριο.

Ευχαριστώ για τη δημοσίευση Μαγαλιού Ερμίνα

Σ.Σ.: Θα υπάρξει άμεσα ανταπάντηση στην κ. Μαγαλιού, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης η δημιουργίας σίριαλ 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ