ΠΡΟΚΡΙΣΗ – ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟΥΣ «4» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, που εξελίχθηκε σε απαγορευτικό για καρδιακούς, η ΑΕΛ πανηγύρισε την πρόκρισή της στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα στην παράταση με σκορ 3-2!

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «βυσσινί» που εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την άσχημη αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων και προηγήθηκαν μόλις στο 11’, όταν παρά την κακή εκτέλεση φάουλ του Γουάλας ο Μπέριος δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στο Γιοβάνοβιτς και εκείνος βρήκε τον Κριζμάν που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το 1-0!

Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο 22’ με το συνήθη ύποπτο Κόντε, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1 με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα «έσκασε» μπροστά από τον ανήμπορο να αντιδράσει Μπόζοβιτς.

Η συνέχεια δεν ήταν καλή για τις δύο ομάδες, με τα πολλά μαρκαρίσματα να χαλούν το ρυθμό του αγώνα, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στον ΠΑΣ αφού στο 43’ και σε φάση διαρκείας εντός περιοχής ο Κόντε έδωσε στο Μανθάτη και εκείνος έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς.

Με τον κακό αγωνιστικό χώρο να δυσκολεύει σημαντικά τις κινήσεις των παικτών ο ΠΑΣ απείλησε με την έναρξη της επανάληψης, όταν στο 56’ ο Χαλκιαδάκης έβγαλε κάθετη στην πλάτη της άμυνας και ο Κόντε δεν πρόλαβε να πλασάρει, ενώ στο 64’ ο δαιμόνιος Κόντε «χόρεψε» την άμυνα από αριστερά και πέρασε στο Μανθάτη, που από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε δίχτυα!

Η αναίτια οπισθοχώρηση της ΑΕΛ έφερε «μουρμούρες» στην εξέδρα, με τους «βυσσινί» να βγαίνουν μπροστά στο 76’, όταν εντυπωσιακή κούρσα του Μασούρα έδωσε φάουλ σε καλή θέση για την ΑΕΛ, με το Γουάλας να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων, ενώ στο 82’ η πίεση του ΠΑΣ μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν και πάλι ο Κόντε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έγραψε το 1-2 για την ομάδα του στέλνοντας το ματς στην παράταση, αφού στο 88’ μακρινό σουτ του Λεοζίνιο πέρασε άουτ και στο 89’ ο απίστευτος Κόντε δεν κατάφερε να πλασάρει το Μπόζοβιτς σε ένα μοναδικό τετ α τετ!

Η κανονική ροή του αγώνα στιγματίστηκε από ολιγόλεπτη διακοπή εξαιτίας αντικειμένων που έπεφταν στην εστία του Περιστερίδη, ενώ μετά τις απαραίτητες συστάσεις το παιχνίδι ξανάρχισε για να οδηγηθεί στην παράταση με τη συμπλήρωση των 4’ λεπτών των καθυστερήσεων που έδωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης.

Στον έξτρα χρόνο η ΑΕΛ κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση αρχικά ισοφαρίζοντας σε 2-2 χάρη σε ένα τέρμα του Γιάννη Μασούρα στο 99’, με το νεαρό ποδοσφαιριστή να λύνει το γρίφο όταν κατέβασε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Περιστερίδη, ενώ η ολική ανατροπή και η νίκη ήρθε τελικά στο 107’ με το κερδισμένο πέναλτι του Κρίζμαν που μετέτρεψε σε γκολ ο Φατιόν γράφοντας το 3-2  και δίνοντας το εισιτήριο για τους «4» στην ομάδα του!

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας,Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης (73’ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς (65’ Γκόλιας), Κριζμάν (111’ Περόνε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης (70’ Ντόλοβατς), Βιδάλ, Χαλκιαδάκης (89’ Γιάκος), Μπετρά (60’ Σολτάνι), Κόντε.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SDNA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ