ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΕΤΣΙ ΠΗΡΑΝ ΜΙΖΕΣ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η διαβίβαση στη Βουλή του πολυσέλιδου φακέλου της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis που σχημάτισε η εισαγγελία διαφθοράς και στον οποίο περιέχονται καταθέσεις από «προστατευμένους μάρτυρες» οι οποίοι διατυπώνουν ισχυρισμούς για χρηματισμούς εμβληματικών προσωπικοτήτων

της δημόσιας ζωής.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” για τον Αντώνη Σαμαρά ο ισχυρός άνδρας της Novartis,  Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είχε επαφές τόσο με τον ίδιο, όσο και με στενούς του συνεργάτες. Μάρτυρες αναφέρονται στον Δημήτρη Πτωχό, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού επί θεμάτων διαδικτύου και επικοινωνίας, τον Σταύρο Παπασταύρου και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, οι οποίες έλαβαν χώρα τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και εκτός.

Ο κ. Φρουζής σύμφωνα με τους μάρτυρες φέρεται να μετέφερε χρήματα σε βαλίτσα και να την παρέδωσε με τρόπο ώστε να μην καταγραφεί η παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιλέχθηκε να εισέλθει με το αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην γίνει έλεγχος και από την πλαϊνή είσοδο.

Σε ό,τι αφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη, οι μάρτυρες, πάντα σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, κατονομάζουν συνεργάτιδα του τότε υπουργού Υγείας η οποία φέρεται να είχε αναλάβει τον ρόλο παραλαβής χρημάτων μέσα σε κίτρινους φακέλους τόσο σε χώρο ξενοδοχείου, όσο και στο γραφείο του στο υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα υπάρχει και περιγραφή νομιμοποίησης χρημάτων και έτσι γίνεται αναφορά τόσο στην εκδοτική δραστηριότητα του κ. Γεωργιάδη όσο και σε διοργανώσεις και εκδηλώσεις για εκμάθηση και μελέτη των αρχαίων ελληνικών.

Οι καταθέσεις που εμπλέκουν τον Ανδρέα Λοβέρδο, σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός Υγείας επιδίωκε να λαμβάνει χρήματα σε βαλίτσες. Παράλληλα περιγράφεται μια ξεχωριστή μέθοδος που ακολουθούσε, όπως αναφέρεται το περιβάλλον του τότε υπουργού. Ονοματίζεται η εταιρεία “Computer Team” η οποία φέρεται να ανήκε στον πρώην υπουργό και να λειτουργούσε μέσω “αχυρανθρώπου”. Αναφέρεται μάλιστα μια ξεχωριστή περίπτωση τον Αύγουστο του 2011 όταν εκδόθηκε δελτίο τιμών φαρμάκων για δύο μόνο φάρμακα, ένα εκ των οποίων ήταν της εταιρείας Novartis. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι πριν την έκδοση του ΦΕΚ ο Κ. Φορυζής είχε συναντηθεί με τον Α. Λοβέρδο και τότε ο πρώην υπουργός φέρεται να είχε δωροδοκηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ