ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΤΖΙΝ!!!

Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα σε Γυμνάσιο του νομού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας ο διευθυντής του σχολείου προχώρησε σε τιμωρίες μαθητών λόγω εμφάνισης!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του paidis.com μαθητές του συγκεκριμένου Γυμνασίου δέχτηκαν δριμύτατες παρατηρήσεις για την εμφάνισή τους για να καταλήξουν τελικά να τιμωρηθούν με αποβολή από το σχολείο επειδή φορούσαν σκισμένο τζιν!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρά την απόπειρα των γονέων να έρθουν σε συνεννόηση με το διευθυντή κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν.

Ανάστατοι μα και προβληματισμένοι οι γονείς για την εξέλιξη προσανατολίζονται σε παρέμβαση στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λυθεί το θέμα, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται εντάσεις στο σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Γ2/4094/23-09-1986 Δ/γή ΥΠ.Ε.Π.Θ. στο άρθρο 6 αναφέρονται τα εξής:

“Η αμφίεση μέσα στο σχολείο ανήκει στην προσωπική ευθύνη των ίδιων των μαθητριών και των μαθητών. Η μαθητική κοινότητα έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει, όταν παρατηρούνται ακρότητες ή εκκεντρισμοί και να συστήνει συμμόρφωση σε ότι θεωρείται αντικειμενικά ευπρεπές και είναι πλατιάς κοινωνικής αποδοχής. Τα οποιαδήποτε προβλήματα όμως σχετικά με την εμφάνιση των μαθητριών ή των μαθητών αντιμετωπίζονται με πνεύμα διαλόγου, καλής θέλησης και με συνεννόηση των μαθητικών κοινοτήτων με τη διεύθυνση του σχολείου, το σύλλογο των καθηγητών και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Αν ανάλογο θέμα παραπεμφθεί για συζήτηση και απόφαση στο σύλλογο των καθηγητών, όπου ανήκει και η όποια τελική απόφαση, στη συζήτηση του συλλόγου καθηγητών παραβρίσκονται, με δικαίωμα λόγου, ο πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας, στην οποία ανήκει η μαθήτρια ή ο μαθητής που κρίνεται, καθώς και το τριμελές προεδρείο του μαθητικού συμβουλίου του σχολείου”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ