ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ…

Η φράση “μπρε μπρε μπρε” που υπάρχει στην αφίσα του δήμου Λαρισαίων για την εκδήλωση με τα μπουλούκια το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Λάρισας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Τύρναβο, αφού πρόκειται για τη φράση με την οποία ξεκινούν τα πειράγματα στο τυρναβίτικο Μπουρανί την Καθαρή Δευτέρα

και θεωρήθηκε από πολλούς ότι κακώς χρησιμοποιήθηκε στην επίσημη αφίσα του δήμου Λαρισαίων.

Ηδη στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλά σχόλια που στο σύνολό τους θεωρούν ότι κακώς οικειοποιήθηκε η Λάρισα τη φράση ενώ άμεση ήταν και η παρέμβαση του αντιπροέδρου του συλλόγου Μπουρανί – Γαϊτανάκι Τυρνάβου Βαγγέλη Ντέλα ο οποίος σε ανάρτησή του αναφέρει:

“Ο Τυρναβος μπορεί να είναι μια μικρή πόλη αλλά έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα πολλά από τα ήθη και έθιμα που χάνονται στο βάθος των χρονών.

Και μπορεί πολλά από αυτά πλέον να μην τηρούνται ευλαβικά, αλλά το Μπουρανί, χάρη στον κόσμο του Τυρνάβου και στο σύλλογο μας που το διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια κρατά την πόλη του στο επίκεντρο της αποκριάτικης διασκέδασης.

Λέγοντας την έκφραση μπρε μπρε μπρε … στο μυαλό όλων έρχεται ο Τύρναβος.

Για τον λόγο αυτό η έκφραση αυτή συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την πόλη μας. Είναι ανήθικο να χρησιμοποιεί ο δήμος Λαρισαίων εκφράσεις που ανήκουν σε τυρναβίτικα έθιμα.

Ως αντιπρόεδρος του συλλόγου Γαϊτανάκι – Μπουρανί παρακαλώ να αφαιρεθεί η έκφραση αυτή από την αφίσα”.

Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούν στη Λάρισα γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο να μπλέξουν με τους μπουρανήδες μέρες που είναι…

Δείτε και κάποιες από τις αντιδράσεις στο fb:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ