ΟΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Λάρισας (Ε.Φ.Ε.Ε.Λ.) διοργάνωσε επίκαιρο σεμινάριο με θέμα “ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”. Το σεμινάριο διεξήχθη στις  3  Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Σάββατο στην αίθουσα σεμιναρίων της ΔΕΥΑΛ.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι κκ  ΜΠΟΥΡΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Δικηγόρος εκδότης περιοδικού Νομοθεσία ΙΚΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση  ομολογουμένως είχε μεγάλη συμμετοχή από συναδέλφους Φοροτεχνικούς δείγμα της αγωνίας και του προβληματισμού καθ ότι σε πολλά θέματα περιμένουμε ακόμη  διευκρινήσεις. Τα σημεία τα οποία απασχόλησαν περισσότερο.

1)  Η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει έως τέλος Μαρτίου όπως επισήμανε ο κος Κουλούρης

2)  Οι ασφαλιστικές εισφορές του 2018 θα υπολογιστούν βάσει του καθαρού εισοδήματος του τελευταίου εκκαθαρισμένου έτους συν τις ασφαλιστικές εισφορές του συγκεκριμένου έτους (μείον 15%το οποίο θα καταργηθεί από 2019) .Οι ασφαλιστικές εισφορές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα για τον προσδιορισμό του φόρου (και το αναφέρουμε γιατί υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται σε ότι ισχύει).

3)  Οι Συνταξιούχοι που εργάζονται θα ασφαλίζονται κανονικά με μείωση της σύνταξης για όσες ημέρες εργάζονται εκτός από συνταξιούχους του ΟΓΑ που ασχολούνται με αγροτικές εργασίες και αυτό έως το 2025

Μετά το τέλος του Σεμιναρίου ακολούθησαν σειρά ερωτήσεων από  τους συναδέλφους Λογιστές Φοροτεχνικούς οι οποίες απαντήθηκαν από τους παρευρισκόμενους εισηγητές.

Στην εκδήλωσης συμμετείχε ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ  ο κος Καμπάνης Βασίλειος ο οποίος ανέλυσε τις θέσεις τις Ομοσπονδίας τις προσπάθειες που γίνονται για να γίνει ΝΠΔΔ και απεύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τις τοπικές ενώσεις για να επιτύχουμε την ουσιαστική αναβάθμιση του επαγγέλματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ