ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας έστειλε πρόσκληση στις οργανώσεις και συλλογικότητες της μαχόμενης Αριστεράς, ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΚΚΕ Μ-Λ, ΣΧΕΔΙΟ Β, ΕΕΚ, Εργατικός Αγώνας, Σύλλογος Γιάννης Κορδάτος, για την συνδιοργάνωση κοινής εκδήλωσης, με θέμα τα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Στην πρόσκληση – πρόταση αναφέρονται τα εξής:

“Μετά τη διοργάνωση των εθνικιστικών συλλαλητηρίων  στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα με αφορμή το «όνομα Μακεδονία », θεωρούμε ότι αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για τις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς να κρατήσουν μια κοινή και αταλάντευτη στάση που:

– Θα καταγγέλλει τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την καλλιέργεια του εθνικισμού, του φασισμού, του σκοταδισμού και της πολεμοκαπηλείας.

– Θα φέρνει σε πρώτη γραμμή την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, τμήμα των οποίων είναι και η συζήτηση για τους όρους ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι η ουσία του ζητήματος πίσω από την διαμάχη για το «όνομα».

– Θα καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετεί τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης.

– Θα καταγγέλλει το πολιτικό προσωπικό της δεξιάς και τους φασίστες που είναι μνημονιακότεροι των μνημονιακών και ΝΑΤΟϊκότεροι του ΝΑΤΟ, που ήταν στο στρατόπεδο του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και τώρα προσπαθούν να στρέψουν την οργή του κόσμου από τα Μνημόνια προς τον εθνικισμό, τη δεξιά και την ακροδεξιά.

– Θα αναδεικνύει ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων είναι η ενότητα της εργατικής τάξης και των λαών ενάντια στις αστικές τάξεις, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Στα πλαίσια αυτής της ανάγκης για κοινή στάση των δυνάμεων της Αριστεράς,  για συγκροτημένη ιδεολογική-πολιτική παρέμβαση στο ανερχόμενο ρεύμα του εθνικισμού ,προτείνουμε τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης σχετικά με το θέμα αυτό στη Λάρισα. Τέτοιες περιόδους είναι χρέος της μαχόμενης Αριστεράς, ανεξάρτητα από αφετηρία , να αποτελέσει σοβαρό αντίβαρο τόσο στην φτωχοποίηση του λαού όσο και  στα τυχοδιωκτικά  σχέδια του ΝΑΤΟ-ΕΕ και Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ στην ευαίσθητη και πολύπαθη  περιοχή των Βαλκανίων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ