Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρέμβαση της Δράσης Πολιτών για την επίμαχη αφίσα  με το “μπρε, μπρε, μπρε” μετά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. δήμου Τυρνάβου

Ως γνωστόν, ο Δήμος Λαρισαίων, σε πρόσφατη αφίσα του, χρησιμοποίησε την τυρναβίτικη έκφραση “μπρε, μπρε, μπρε…”, για να διαφημίσει μια δική του καρναβαλική εκδήλωση.

Το γεγονός αυτό ενόχλησε αρκετούς Τυρναβίτες, καθώς η συγκεκριμένη έκφραση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Μπουρανί του Τυρνάβου, ένα δρώμενο που συνδέει τον Τύρναβο με την βαθιά αρχαιότητα και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της τυρναβίτικης πολιτισμικής παράδοσης και κληρονομιάς.
Έτσι, θέσαμε το θέμα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να παρέμβει στο Δήμο Λαρισαίων, για να αποσυρθεί η προαναφερόμενη αφίσα. Ζητήσαμε, επίσης, να γίνει σεβαστή η δυσφορία και η ευαισθησία των Τυρναβιτών για το εν λόγω θέμα και να σταματήσει από την πλευρά της δημοτικής αρχής κάθε σκωπτική ή ειρωνική αντιμετώπιση των αντιδράσεων που καταγράφονται στον κόσμο του Τυρνάβου ή οποιαδήποτε κακόβουλη ειρωνική διασύνδεση του συγκεκριμένου θέματος με τα Συλλαλητήρια για την ονομασία των Σκοπίων, όπως ατυχέστατα προσπάθησε να πράξει ανοήτως η μειοψηφούσα δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση.
Τέλος, απευθύνουμε προσωπική έκκληση στον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Καλογιάννη, να παρέμβει ο ίδιος στην υπόθεση, για να αποσυρθεί η επίμαχη αφίσα, τη στιγμή που έχει προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη γειτονικού Δήμου.Έχουμε την πεποίθηση ότι ο Δήμος Λαρισαίων δεν έχει την παραμικρή διάθεση ” υφαρπαγής” του τυρναβίτικου πολιτιστικού κεφαλαίου, όμως μια χειρονομία απόσυρσης της επίμαχης αφίσας επιβάλλεται για λόγους αρχής και δικαιοσύνης, τη στιγμή μάλιστα που ο κόσμος του Τυρνάβου εμφορείται από μια ορατή ευθιξία επί του θέματος.
Ο τρώσας και ιάσεται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ