Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

«Όλοι μαζί να διορθώσουμε το λάθος του 2014», ήταν το μήνυμα της επικεφαλής της Λάρισας – Νέα Αρχή στην εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης

Με ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και με μία εμβληματική εμφάνιση η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, δήλωσε παρών για τις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2019 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής πίτας της παράταξης που έγινε στην Πινακοθήκη ενώπιον εκατοντάδων

μελών και φίλων της Λάρισας Νέα Αρχή.

Οπως ανέφερε η κ. Καραλαριώτου στόχος της για την επόμενη εκλογική διαδικασία είναι: “να διορθώσουμε όλοι μαζί το λάθος του 2014 και  να γίνει η Λάρισα  μια σύγχρονη, καθαρή, ανθρώπινη, ευρωπαϊκή πόλη”.

Αφού εξήγησε το λόγο επιλογής της Πινακοθήκης για την εκδήλωση τονίζοντας ότι στόχος όλων πρέπει να αποτελεί η επαναδιασύνδεσή  της Δημοτικής Πινακοθήκης  με  την  τοπική  κοινωνία  και  τους  φορείς  της  πόλης. Να καταστεί το Μουσείο  Γ .Ι. Κατσίγρα ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας της Λάρισας και επειδή για την «Λάρισα-Νέα Αρχή» ο πολιτισμός αποτελεί βασικό κεφάλαιο για την πόλη.

Κριτική

Μιλώντας για τη δημοτική αρχή υποστήριξε ότι στο δήμο Λαρισαίων έχουμε τέσσερα χρόνια διακυβέρνηση Καλογιάννη «χαμηλών προσδοκιών»

“Έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια  από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Τον Μάιο του 2018, δηλαδή σε 3 μήνες, κλείνουμε 4 χρόνια. Τέσσερα χρόνια για τα οποία όποιον κι αν ρωτήσεις στην πόλη  – καλοπροαίρετο – θα σου πει ότι είναι χρόνια στασιμότητας αν όχι οπισθοδρόμησης. Σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη δεν έκανε τίποτα ! Προσπαθεί να κοροϊδέψει με εκδηλώσεις πρόχειρες ,που συν τοις άλλοις αποτελούν κακά αντίγραφα  ανάλογων εκδηλώσεων άλλων πόλεων και μέχρι εκεί”, τόνισε.

 

 

Σύμφωνα με την κ. Καραλαριώτου οι Λαρισαίοι θέλουν ένα  Δήμαρχο που, να ξυπνάει και να κοιμάται με τα προβλήματα τους αναζητώντας λύσεις. Δεν τους αρκούν, ούτε χρειάζονται αναλύσεις καφενείου  και θεωρητικολογίες. Δουλειά και αποτελέσματα. Αυτά θέλουν!

“Όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι της Λάρισας άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στη Λάρισα. Άλλοι μεγαλύτερο και άλλοι μικρότερο. Αν έκαναν λάθη;  Φυσικά και έκαναν. Μόνο όποιος κάθεται αδρανής δεν κάνει λάθη και πάντα το καλύτερο είναι εχθρός του καλού.

Ο σημερινός Δήμαρχος όμως, θα είναι ο μοναδικός  που θα εγκαταλείψει τον Δημαρχιακό θώκο σχεδόν άπρακτος  ή θα μείνει στην μνήμη μας ως ο Δήμαρχος των διαπιστώσεων,  των εξαγγελιών ή  ως ο Δήμαρχος  των προεκλογικών και μόνο έργων βιτρίνας…”, ξεκαθάρισε.

Οι ανάγκες της Λάρισας

Σύμφωνα με την κ. Καραλαριώτου η Λάρισα έχει ανάγκη από την χάραξη μιας σύγχρονης στρατηγικής προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες.

Έχει ανάγκη από μια δημοτική αρχή που θα  σχεδιάσει ένα εντελώς νέο τοπικό αναπτυξιακό μοντέλο έξω από τις λογικές του χθες. Αποτελεσματικό, με το βλέμμα στο σύγχρονο μάρκετινγκ και  την τεχνολογία δημιουργώντας  την «Ψηφιακή Πόλη» του μέλλοντος. Που θα  δρομολογήσει την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο έργα που θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας. Που θα  μελετήσει τις ευκαιρίες που παρέχει ο τοπικός πολιτισμός, διαμορφώνοντας μια ελκυστική πολιτιστική ταυτότητα,  παράλληλα με την  προώθηση του τουρισμού.

Που θα προσελκύει επενδύσεις και θα δημιουργεί ευκαιρίες.

“Σκεφτείτε: Είμαστε η μοναδική πόλη  στην Ελλάδα, που έχει Αρχαίο Θέατρο  στην καρδιά της πόλης,  και δεν το έχουμε αξιοποιήσει, δεν το έχουμε εντάξει στη ζωή της πόλης. Είμαστε από τις ελάχιστες πόλεις στην Ελλάδα, που έχουν ποτάμι και δεν το έχουμε αξιοποιήσει επαρκώς, δεν το έχουμε εντάξει στη ζωή της πόλης , παρά τα όποια σημαντικά  βήματα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια , τα τελευταία χρόνια η νυν δημοτική αρχή το έχει εγκαταλείψει στην τύχη του. Καμία απολύτως παρέμβαση, υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του δημάρχου περί εμπέδωσης κλίματος διαφάνειας στο δήμο τα τελευταία 4 χρόνια, τονίζοντας:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Ο προϋπολογισμός της προετοιμασίας του φακέλου  για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ήταν 170.000 ευρώ. Το σύνολο του ποσού δόθηκε με απευθείας αναθέσεις σε πρόσωπα και  εταιρίες εκτός Λαρίσης, των Αθηνών,  αφού οι Λαρισαίοι , όπως είχε  δηλώσει ο Δημαρχος  , δεν είναι  ικανοί , για να φέρουν σε πέρας το έργο. Στο οποίο οι «ικανοί» που το πήραν με ανάθεση απέτυχαν παταγωδώς.

AGROTHESSALY

Ζητήσαμε επανειλημμένα , στο δημοτικό συμβούλιο, να υπάρξει οικονομικός απολογισμός του όλου εγχειρήματος στο ΔΣ. Έσοδα, έξοδα αναλυτικά. Αυτό σημάνει διαφάνεια. .  Ο Κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει. Σήμερα 1 χρόνο μετά δεν μας έχει δοθεί κανένας  οικονομικός απολογισμός  . Και αναρωτιόμαστε Γιατί;  Έχουν να κρύψουν κάτι;

Παζάρι

Τα ίδια. Δεν έγινε ποτέ αναλυτικός απολογισμός όπως πολλές φόρες  έχουμε ζητήσει.

Πάρκο Ευχών

Η απόφαση για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου, ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του ΔΣ εκτός τη Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αλλά το ότι το ψηφίσαμε όλες οι παρατάξεις δεν σημαίνει οτι δώσαμε λευκή επιταγή όσον αφορά τις διαδικασίες υλοποίησής του. Όπως και οι πολίτες δεν δώσανε λευκή επιταγή στον κ. Καλογιάννη για την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου.

Έτσι με κοινή  μας ανακοίνωση, οι 4 παρατάξεις, του δημοτικού συμβουλίου καταγγείλαμε  την απευθείας ανάθεσης του Λούνα Πάρκ και του Παγοδρομίου,  ύψους 100.000 ευρώ περίπου και την  διαδικασία που ακολουθήθηκε  ως  μη νόμιμη .

Και το κάναμε,  Θέλοντας  να προλάβουμε τα χειρότερα, θέλοντας  να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την εντιμότητα στην όλη διαδικασία. Και Τελικά δικαιωθήκαμε.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφαση της έκρινε ότι η όλη διαδικασία απευθείας ανάθεσης του κ. Καλογιάννη και των συνεργατών του ήταν μη νόμιμη . Επενέβη μέχρι και ο εισαγγελέας .!  Θυμάστε το ίδιο είχε γίνει και παλαιότερα , το 2012.

Και αναρωτιέται ο κάθε πολίτης: Γιατί όλη αυτή η μεθόδευση;  Δεν μπορούσε να γίνει το Πάρκο των Ευχών με όλες τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες;

Κα ποιος τα κάνει όλα αυτά; Ο κ. Καλογιάννης ο οποίος όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν λάβρος κατά της προηγουμένης δημοτικής αρχής σε ανάλογες περιπτώσεις, κατηγορώντας τους, τότε το 2012,  ότι συναλλάσσονται με επιχειρηματικά συμφέροντα. Ήταν λάβρος γενικώς για τις απευθείας αναθέσεις και τώρα  οι απευθείας αναθέσεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής του, όπως είπε και στο δημοτικό συμβούλιο σύμβουλος της δικιάς του παράταξης .

Ο κ. Καλογιάννης κύριες και κύριοι, κατάφερε πολύ γρήγορα να πάρει διαζύγιο από την αλήθεια αλλά και από όλα αυτά που πρέσβευε παλαιότερα ως αντιπολίτευση .

Φανταστείτε ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του μας είπε ότι τα έσοδα του Πάρκου ήταν 250.000 ευρώ και έξοδα του Πάρκου  περίπου 280.000 ευρω ενώ τα έξοδα είναι περίπου 600.000ευρω !. Υπάρχουν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου .

Και αναρωτιόμαστε: Γιατί τόσο απροκάλυπτο ψέμα;  Τι θέλουν να κρύψουν;”

Καθαρές κουβέντες

Ακολούθως η κ. Καραλαριώτου έκανε ένα σύντομο απολογισμό της παρουσίας της παράταξης στα 4 χρόνια ύπαρξής της λέγοντας:

“Στα χρόνια αυτά, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων  δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε  με σοβαρότητα και συνέπεια τον αγώνα για τα συμφέροντα της Λάρισας .

Είμαστε η παράταξη που είναι διαρκώς παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο. Είμαστε μια παράταξη με συνεχείς παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα. Είμαστε η παράταξη που  επικαλούμαστε  πολιτικά και μόνο επιχειρήματά .

Είμαστε εμείς που δίνουμε καθημερινό αγώνα διαρκείας απέναντι στην δημοτική αρχή των χαμηλών προσδοκιών , είμαστε εμείς αυτοί που θα ενώσουμε όλους τους Λαρισαίους για να διορθώσουμε το λάθος . Στον αγώνα αυτό καλούμε όλους να έρθουν δίπλα μας και να στηρίξουν την προσπάθεια μας . Δεν περισσεύει κάνεις . Η Λάρισα έχει ανάγκη τους αγωνιστές και ΟΧΙ τους αλεξιπτωτιστές”.

Όλοι μαζί για τη Λάρισα

Εκείνο όμως που έκανε αίσθηση στη χθεσινή εκδήλωση ήταν το μήνυμα ενότητας που έστειλε παράλληλα με την ηγετική της εμφάνιση η κ. Καραλαριώτου:

“Πιστεύουμε, κυρίες και κύριοι, ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τη συνεργασία που ενώνει, που εμπνέει, που δημιουργεί λύσεις για τη Λάρισα και τους Λαρισαίους. Στη βάση αρχών, θέσεων και προγραμματικών προτάσεων  που θα οδηγήσουν τη  Λάρισα μπροστά.

Με συγκεκριμένο  «κώδικα αξιών»  να δημιουργήσουμε τη Λάρισα που πετυχαίνει και διακρίνεται.

Με μοναδικό μέλημα  μας την παραγωγή έργου .

Στις επόμενες εκλογές  είμαστε σίγουροι, ότι  θα διορθωθεί το λάθος που έγινε την δεύτερη Κυριακή και μας στέρησε τη νίκη που προδιέγραψε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και στοίχισε στην πόλη.

Και δεσμευόμαστε ότι, με την στήριξη την δικιά σας, από την επομένη   θα επιστρέψει η κανονικότητα στην πόλη μας. Θα επαναφέρω τη κανονικότητα στην πόλη μας . Εφαρμόζοντας  ένα νέο μοντέλο διοίκησης.

 

Γι αυτό και Σας καλώ να αφήσουμε το παρελθόν στο παρελθόν. Να πάμε μαζί στο μέλλον. Εμείς είμαστε εδώ να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε. Εμείς είμαστε εδώ ξεκάθαρα για το Δήμο και τους πολίτες του. Γι’ αυτό και σήμερα καλούμε σε συστράτευση  όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, όλες εκείνες τις  ομάδες με τις οποίες μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις. Όλες τις Λαρισαίες και όλους τους Λαρισαίους. Η Λάρισα χρειάζεται μια Νέα Αρχή  Και είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ