ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας για την προετοιμασία του Πανεπιστημίου των Πολιτών, που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει» στον πολυχώρο του Μύλου του Παππά.

Με την παρουσία του επιστημονικού υπεύθυνου του προγράμματος κ. Αλέξη Κόκκου, των αντιδημάρχων κ. Σούλτη, κ. Σάπκα και κ. Δεληγιάννη, συζητήθηκαν τα προτεινόμενα θεματικά πεδία παρέμβασης που αφορούν τόσο το γενικό πληθυσμό όσο και τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας που σχετίζονται με την εκπαίδευση των εκπαιδευτών και των εκπαιδευτικών της πόλης, τον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης, τις τεχνολογικές επιστήμες (ΤΠΕ), την απόκτηση δεξιοτήτων (life skills) για την ένταξη η/και επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας,

την τοπική ιστορία, τη λογοτεχνία, κοινωνικά και ιστορικά θέματα, την τέχνη στην εκπαίδευση μέσω της αξιοποίησης των μουσείων της πόλης καθώς και την εκπαίδευση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως οι πρόσφυγες και οι Ρομά, την ευαισθητοποίηση των πληθυσμού για τα άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ) καθώς και Κύκλοι Μάθησης αναφορικά με την ψυχική υγεία και την πρόληψη του γενικού πληθυσμού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει» που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού συμβουλίου, οι προϊστάμενοι της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης, συμπολίτες μας από διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και στελέχη του Δήμου Λαρισαίων που υλοποιούν το πρόγραμμα Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με αναμνηστικά ενθύμια και τη δέσμευση όλων για την έναρξη των προγραμμάτων στο άμεσο μέλλον.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ