Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του βουλευτή Λάρισας της ΔΗΣΥ, Κωνσταντίνου Μπαργιώτα για το σκάνδαλο NOVARTIS.

« Η Κυβέρνηση έχει ξεφύγει και απειλεί την ίδια λειτουργία της δημοκρατίας» μας ενημερώνει –επιτέλους- ο κ. Μπαργιώτας με αφορμή την υπόθεση!

Γιατρός ο ίδιος στο επάγγελμα, με αρκετή εμπειρία στην υγεία και τις ιδιαίτερες πλευρές του ευαίσθητου χώρου της Περίθαλψης των πολιτών, κάτι περισσότερο θα ξέρει όταν κατηγορεί για τυχοδιωκτισμό την σημερινή Κυβέρνηση  σε σχέση με το σκάνδαλο NOVARTIS!

Μάλιστα, επιχειρώντας να αμβλύνει και τις πιθανές κατηγορίες για τον κ. Λοβέρδο-δεν καταλαβαίνουμε γιατί ξαφνικά ξεχνάει τον κ. Βενιζέλο που επίσης εμπεριέχεται στη δικογραφία- επιχειρεί να μας πείσει ότι όταν ήταν στο Υπουργείο «οι εταιρείες έχασαν το 50% του τζίρου τους». Ωστόσο δήλωσε ότι, οι εταιρείες, «μαθαίνουμε τώρα ότι ταυτόχρονα έδιναν και μίζες». Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα ή μπορεί να  είναι κατασκεύασμα της Κυβέρνησης όπως καταθέτουν διάφοροι πατριώτες;

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου για την συνέντευξη του κ. Μπαργιώτα στον ρ/σ « Αθήνα 984», με έκπληξη και ελαφριά προχειρότητα ο κ. Μπαργιώτας συμπεραίνει πως η υπόθεση NOVARTIS συνδέεται με τον τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης και σε καμιά περίπτωση, βέβαια, με τον… κ. Λοβέρδο.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Μπαργιώτας νομίζει ότι οι πολίτες –ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων- μασουλάνε  «κουτόχορτο», είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι ο κ. Μπαργιώτας μάλλον στερείται σοβαρότητας. Και ο ίδιος μπορεί να μην ντρέπεται αν έχει αποφασίσει να πολιτεύεται διαστρέφοντας την πραγματικότητα, όμως η αλήθεια ντρέπεται να έχει σχέσεις με την πολιτική συμπεριφορά που καταθέτει

-όψιμα για την εποχή μας- ο κ. Μπαργιώτας.

Από όλα όσα αναφέρονται στη συνέντευξη, είναι ολοφάνερα δυο βασικά πράγματα, που ο κ. Μπαργιώτας θέλει να ξεχνάει. Πρώτο, ποιός και πότε δημιούργησε το τεράστιο πρόβλημα NOVARTIS και δεύτερο το γεγονός ότι, η υπόθεση NOVARTIS είναι αποκλειστικά θέμα της Δικαιοσύνης, με διεθνείς μάλιστα προεκτάσεις.

Από κει και πέρα, οι προσεγγίσεις του κ. Μπαργιώτα και οι επαναλαμβανόμενοι κυριολεκτικά τυχοδιωκτικοί χαρακτηρισμοί του για την Κυβέρνηση και την Δημοκρατία, αναδεικνύουν έναν πολιτικό καιροσκοπισμό παλιάς κοπής, που κληροδότησε επιλεκτικά στο πρόσωπο του κ. Μπαργιώτα το ξεπερασμένο κατεστημένο της χώρας μας.

Αλίμονο, αν η Δημοκρατία και η προκοπή του τόπου αναζητούν στην πολιτική του κ. Μπαργιώτα τη σωτηρία τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ