ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΕΑΚΛ

Αύριο Δευτέρα το απόγευμα στις 4:30 η Επιτροπή Αγώνα για Δημόσιες και Δωρεάν Αθλητικές Εγκαταστάσεις για όλους, θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στην ηλεκτρονική πύλη του ΕΑΚ στο Αλκαζάρ ενάντια στη χρήση της μαγνητικής κάρτας.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα της επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

“Συνεχίζουμε εδώ και μια βδομάδα από τη λειτουργία του μέτρου να ανοίγουμε τους χώρους της αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων, κρατώντας ανοιχτά τα γυμναστήρια για όλους, κόντρα στην τρομοκρατία που καλλιεργεί μέσω διαρροών η Δ.Ε. του ΕΑΚ για κλήση της αστυνομίας.

Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Δ.Ε. του ΕΑΚ που παραδέχθηκε δημόσια την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος για όσους θέλουν, θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ αυτόν τον τρόπο λειτουργίας για πολύ συγκεκριμένους λόγους που έχουμε δημοσιοποιήσει. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε ενημερώσει όλα τα σωματεία της Βαρέων αλλά και στον στίβο για τις προθέσεις μας.

Επίσης τα σωματεία έχουν αρχίσει να στέλνουν τα στοιχεία που ζητάει η ΓΓΑ (όπως προπονητές, μέλη Δ.Σ.,  όπως και μια λίστα αθλητών) όχι όμως για την έκδοση καρτών τις οποίες και δεν θα παραλάβουμε αν τυχόν εκδοθούν. Επιμένουμε ότι πρέπει η Δ.Ε. να ανοίξει επίσημα όλες τις πόρτες των γυμναστηρίων και των αθλητικών χώρων για είναι η πρόσβαση ελεύθερη.

Αρνούμαστε να υπογράψουμε σύμβαση παραχώρησης με το ΕΑΚ και κατ’ επέκταση με τη ΓΓΑ που να λέει ότι αποδεχόμαστε να πληρώνουμε ένα μέρος των λειτουργικών εξόδων του γυμναστηρίου. Έχουμε πληρώσει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια με τη φορολογία και τα διάφορα χαράτσια, επομένως δεν δεχόμαστε να μας φορτώσουν άλλο ένα. Το δηλώνουμε ακόμη μια φορά ότι τα αθλητικά σωματεία δεν είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί, επομένως δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις.

Καλούμε την Δ.Ε. να επανεξετάσει την πρόθεση της να προσθέσει νέα κάγκελα στην αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων μετατρέποντας την σε πραγματική φυλακή”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ