ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Εκδηλώσεις από νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία και αναγόρευση του αρχιμπουρανίτη του 2018

Με τις εκδηλώσεις “Ζωγραφίζοντας την Αποκριά”, από το βιβλιοπωλείο ΙΔΕΕΣ του κ. Τάσου Ψύρρα και με τη συμμετοχή μικρών παιδιών που ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη ζωγραφική αλλά και το 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών άρχισε ο Τύρναβος να μπαίνει στην τελική ευθεία του φετινού καρναβαλιού και του μπουρανί.

Την εκδήλωση του βιβλιοπωλείου “Ιδέες. Κεντρική πλατεία Τυρνάβου πλαισίωσαν δεκάδες παιδάκια που έδειξαν να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Η εκδήλωση όμως που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας ήταν το 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που συνδιοργάνωσε ο δήμος με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου με τίτλο “χορεύοντας την αποκριά” στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου, 12:30μμ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκαν  χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής και άλλων περιοχών της χώρας, ενώ έγινε και η απονομή του τίτλου του αρχιμπουρανίτη στον κ. Μάκη Παπρά, ενώ την ίδια ώρα τα μέλη του συλλόγου Γαϊτανάκι Μπουρανί παρουσίασαν χορούς και δρώμενα, συνυφασμένα με το έθιμο.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε παρέλαση των χορευτικών συλλόγων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης συνοδεία ορχήστρας αποτελούμενης από τους Μπαλογιάννη Βασίλη (κλαρίνο), Καλαμπούκα Χρήστο (λαούτο), Σαντορινό Βασίλη (κρουστά-φωνή), Βλαχογιώργο Αντώνη (βιολί) και Κυριλλίδη Θεόδωρο (ποντιακή λύρα).

Στο φετινό 1ο φεστιβάλ συμμετέχουν οι:

-Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου

–Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου

-ΚΕΛΕ Τυρνάβου

–Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου

–Σύλλογος Αβδελλιωτών «Η Βασιλίτσα»

–Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δαμασίου

–Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα

–Όμιλος Παράδοσης Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

–Σύλλογος Αηδημητρινών-Σύλλογος Κονταριώτισσας Κατερίνης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ