ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο και την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη του σωματείου καθαριστών-καθαριστριών του νομού στο πλαίσιο πανθεσσαλικής κινητοποίησης.

Σε συγκέντρωση που προηγήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας οι απεργοί περιέγραψαν «συνθήκες δουλείας», τονίζοντας πως ο αγώνας τους για πλήρη και σταθερή εργασία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα θα συνεχιστεί, ενώ ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στο δημαρχείο, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη.

«Κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων βρίσκονται στον αέρα μη γνωρίζοντας αν θα έχουν εργασία τον επόμενο χρόνο», υπογράμμισαν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα εξής:

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά  και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, που θα περιλαμβάνει ενιαίο μισθό για όλες τις εργαζόμενες στην καθαριότητα χωρίς διαχωρισμούς και μισθολογικές και εργασιακές διαφορές (επίδομα ανθυγιεινής Εργασίας, ΜΑΠ, κανονικές άδειες κ.α.).

Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους δήμους  Τεμπών και στο δήμο Σκοπέλου που παρακρατούνε παράνομα από τις 20 Δεκεμβρίου – Πληρωμή των δεδουλευμένων Κάθε μήνα.

Να εκδοθεί απόφαση από την κυβέρνηση που θα προβλέπει ότι θα πάρουν αναδρομικά οι εργαζόμενες σε χρήματα τα ΜΑΠ από το 2012 ως σήμερα.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και μετατροπή σε πλήρη 8ωρη.

Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία , πανεπιστήμια ,κ.α), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι  από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία.

Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους  εργαζόμενους στον κλάδο.

Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα καμία ΚΟΙΝΣΕΠ στα σχολεία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ