ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ DE – TOX ΛΟΓΩ ΔΩΡΟΥ…

Ανακοίνωση – καταγγελία της διοίκησης του συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Λάρισας

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν.Λάρισας καταγγέλλει την παράνομη, εκδικητική απόλυση διανομέα που με άλλους συναδέλφους του αρνήθηκαν να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων στην εργοδοσία του καφέ DE – TOX στην οδό Κενταύρων.

Η εργοδοσία του DE- TOX επικαλείται για την απόλυση ότι «δεν βγαίνει» οικονομικά, ενώ θα «βγαίνει» με την πρόσληψη άλλου όπως δείχνει η σχετική αγγελία σε εφημερίδα της Λάρισας.

Η δημοσιότητα με την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας την περίοδο των εορτών, ανάγκασε την εργοδοσία σε προσωρινή αναδίπλωση. Αναγκάστηκε και το υπουργείο εργασίας να ανακοινώσει για επικοινωνιακούς λόγους ότι στην ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων έπιασαν μια μαϊμού στον επισιτισμό.

Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης και καλούμε το ΣΕΠΕ να παρέμβει άμεσα για το ζήτημα.

Φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις για όσους δεν πήγαν με τη «γραμμή της εταιρείας».

Η ασυδοσία και η επιθετικότητα της εργοδοσίας πατάει στο έδαφος της εργασιακής ζούγκλας στον κλάδο του επισιτισμού και σε όλους τους κλάδους, που νομοθέτησαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατ΄εντολή των μονοπωλιακών ομίλων και της Ε.Ε. για φτηνότερη εργατική δύναμη και μεγαλύτερη κερδοφορία.

Καλούμε τους συναδέλφους να διώξουν το φόβο. Να οργανωθούν στο Συνδικάτο. Οργανωμένα, συλλογικά να παλέψουμε για υπογραφή της κλαδικής  συλλογικής σύμβασης εργασίας, να υπερασπίσουμε τη ζωή μας να διεκδικήσουμε τις απώλειες και όλα όσα μας αξίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ