ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

dav

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλη, πραγματοποίησε, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σποροπαραγωγών, αποτελούμενη  από τον Αντιπρόεδρο   Μιχ. Ανατολίτη, τον Ταμία Βασ. Μιχαήλ και το μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου Μιχ. Δεβετζή, στο γραφείο του κ Κόκκαλη στη Λάρισα.

Στη συνάντηση που είχε ως   θέμα τη νέα αγροτική πολιτική, τη θέση του πολλαπλασιαστικού υλικού καθώς και τις προσπάθειες για τη διαφύλαξη των τοπικών ποικιλιών, τέθηκε σειρά ζητημάτων προώθησης και υποστήριξης της ελληνικής σποροπαραγωγικής δραστηριότητας. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου, τόνισαν ότι απαρέγκλιτος στόχος  είναι  να καταστεί δυνατό με άμεσες κινήσεις και χωρίς κόστος για τον κρατικό κορβανά η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε πιστοποιημένο, ιχνηλάσιμο και  ελληνικό πολλαπλασιαστικό υλικό και κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα προτάσεων.

Στη συνάντηση τέθηκε από τους εκπροσώπους του συλλόγου ένα από τα βασικότερα ζητήματα του κλάδου, σχετικά με την επωφελή χρήση του «ανταποδοτικού τέλους» και την επένδυσή του  στη χρηματοδότηση έρευνας νέων ποικιλιών σπόρων που θα ανταποκρίνονται στις  νέες  και συνεχώς απαιτητικότερες συνθήκες της αγοράς.

Εξετάσθηκε επίσης η δυνατότητα περαιτέρω στήριξης του κλάδου και διεύρυνσης της διαδικασίας  των συνδεδεμένων ενισχύσεων, η οποία  δίνει την δυνατότητα στην Πολιτεία να ωθήσει περαιτέρω τον αγρότη στην χρήση Πιστοποιημένου Υλικού.

Τέλος, αξίζει,  να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός, επαίνεσε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία του ΣΕΣΣΠ να συνδέσει το ζήτημα των πιστοποιημένων σπόρων με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση τους προς το Σύλλογο καθώς με τις ενέργειες του, όπως δήλωσε, συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των ελληνικών ποικιλιών αλλά και στην περαιτέρω στήριξη της ελληνικής παραγωγικότητας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com