ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Την ήττα γνώρισε η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ το Σάββατο το μεσημέρι στο Αλκαζάρ, από την πρωτοπόρο ομάδα των Ελπίδων Καρδίτσας.
Σε έναν αγώνα που διεξήχθη κάτω από αντίξοες γηπεδικές και καιρικές συνθήκες, τίποτα δεν πήγε καλά για την ΑΕΛ. Η ατυχία χτύπησε την ΑΕΛ στην προθέρμανση με την Σρετένοβιτς να αποχωρεί με ενοχλήσεις στην γάμπα και να τίθεται εκτός των πλάνων του Νίκου Γκαλίτσιου.
Στην συνέχεια ακολούθησε το νωθρό ξεκίνημα της ΑΕΛ στον αγώνα, το οποίο και πλήρωσε για ακόμα μία φορά με γκολ από τα αποδυτήρια με αποτέλεσμα το έργο της να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα ενώ είχε να αντιμετωπίσει και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο που δεν προσφερόταν για ορθολογικό ποδόσφαιρο.

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Νάση, Γαγάρα, Σακελλάρη, Μιχαλόπουλος, Σωτηριάδη, Ζντράβκοβιτς, Αρκουλή, Λόγου, Χριστοφορίδη, Ακριβούλη, Σπυροπούλου
Αλλαγές: Τσούκα, Ρήγα, Σκοτεινιώτη
Στον πάγκο βρέθηκαν: Βλασιάδου, Μπελμέζα, Ζαχείλα

Και εδώ τελειώνει το ρεπορτάζ του αγώνα διότι πρέπει να γίνει αναφορά στους νέους κανονισμούς διαιτησίας που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά σε παγκόσμια αποκλειστικότητα στο Αλκαζάρ.
– Παίκτρια η οποία τραβάει παρατεταμένα σε όλες τις φάσεις την φανέλα της αντιπάλου της δεν τιμωρείται πλέον με κάρτα. Εδικά εάν είναι και η  δεύτερη κίτρινη. Που ξέρεις… μπορεί να βάλει γκολ πιο μετά. Κρίμα είναι.
– Παίκτρια η οποία τολμάει να πάρει την μπάλα από αντίπαλο που πέφτει μόνη της και η οποία μάλιστα στο πέσιμο της πατάει και το πόδι της, τιμωρείτε αυτή με φάουλ και φυσικά με κίτρινη κάρτα. Άκου να πάρει την μπάλα καθαρά!!!
– Σε περίπτωση που ο διαιτητής κρίνει ότι πρέπει να βγει κάποια κάρτα, πλέον θα βγάζει και στην παίκτρια της αντιπάλου ομάδας που κέρδισε το φάουλ έτσι για συμπαράσταση.
– Απαγορεύεται στην αρχηγό της ομάδας να αναφέρει στον διαιτητή της αναμέτρησης απλούς κανόνες λογικής, όπως για παράδειγμα ότι δεν γίνεται η μπάλα να στηθεί 5 μέτρα πιο μπροστά από εκεί που έπεσε η παίκτρια. Εάν τολμήσει και το κάνει τότε τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.
Μα και αυτή να του αποκαλύψει πως η γη γυρίζει!!!
– Αντιθέτως στις τρεις διαμαρτυρίες του πάγκου στον διαιτητή, ένα φάουλ υπέρ δώρο.
– Σε περίπτωση που η διαμαρτυρία αφορά σε καθαρό κόψιμο της μπάλας και ο διαιτητής δεν δώσει φυσικά φάουλ, τότε στην αμέσως επόμενη φάση πρέπει να δοθεί φάουλ σε αυτόν που διαμαρτυρήθηκε, έστω και αν δεν έγινε κάτι.
– Το σπρώξιμο μέσα στην περιοχή είναι επιθετικό φάουλ, ακόμα και αν το κάνει η συμπαίκτρια σου.
– Η αγκωνιά πλέον δεν τιμωρείται με φάουλ και φυσικά με κόκκινη κάρτα εφόσον υπάρχει και κίνηση του χεριού. Ενώ εάν καταλάθος δοθεί φάουλ ούτε λόγος για κίτρινη κάρτα εφόσον η παίκτρια έχει ήδη άλλη κίτρινη.
– Επανέρχεται ο κανονισμός της παράγκας για πέναλτι σε μακροβούτι μέσα στην περιοχή και ενώ φυσικά η μπάλα έχει απομακρυνθεί. Μην πάει και χαμένη η βουτιά.
– Καταργείται η κίτρινη κάρτα όταν σε εκτέλεση φάουλ η αντίπαλη παίκτρια στέκεται μπροστά στην μπάλα και αυτή την βρίσκει.
– Καταργούνται οι καθυστερήσεις. Δε πάει να υπάρχουν 6-7 αλλαγές και 8-9 τραυματισμοί.
– Καταργείται η κίτρινη κάρτα και το φάουλ σε επικίνδυνο μαρκάρισμα από πίσω.

*Ευχαριστούμε τον φωτογράφο της ομάδας Νίκο Κούτρα για την πολύτιμη βοήθεια του στην απεικόνιση των νέων κανονισμών διαιτησίας.

Υ.Γ.1 Συγχαρητήρια στην ομάδα της Καρδίτσας για τη νίκη της, γιατί την άξιζε. Έστω και στα σημεία ήταν καλύτερη και κατάφερε με δύο πανέμορφα γκολ να πάρει τη νίκη.

Υ.Γ.2 Τους νέους κανονισμούς διαιτησίας εφάρμοσε μονάχα ο διαιτητής της αναμέτρησης κος Καλαντζής από τον γειτονικό Βόλο, που για ακόμα μία φορα οι πρώτοι διαιτητές που στέλνει ο γειτονικός σύνδεσμος δημιουργούνε αρκετά προβλήματα στους αγώνες της ΑΕΛ. Αντιθέτως οι δύο βοηθοί του Σακκάς και Σφυρής τα πήγαν αρκετά καλά με τα όποια ανθρώπινα λάθη, σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα με πολλές δύσκολες φάσεις για αυτούς.

Υ.Γ.3 Παρακαλούμε τους κύριους Λαρισιαίους παρατηρητές διαιτησίας να μην έρχονται στους αγώνες μας και κουράζονται τζάμπα. Ας στέλνουν τις  καρμπόν εκθέσεις τους από πριν. Αλλά ξεχάσαμε…. δεν είναι τζάμπα….

για τις ομάδες!!!

Υ.Γ.4 Επειδή η ΑΕΛ έχει μάθει να σέβεται πάνω από όλα τους αθλητές, κάτι που δεν ισχύει με άλλες ομάδες και φυσικά τους αξιωματούχους των αγώνων, εύχεται ο τραυματισμός της Βιολάρη να μην είναι σημαντικός.

Υ.Γ.5 Η ΑΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να κάνει το χατήρι σε κανέναν και να κάνει καραγκιοζιλίκια εντός αγωνιστικού χώρου για να εκμαιεύσει από τους διαιτητές των αγώνων μερικά σφυρίγματα, όσο και αν οι αξιωματούχοι των αγώνων όχι μόνο το επιτρέπουν αλλά και το επιβραβεύουν με τις αποφάσεις τους. Επιτέλους αυτό το καραγκιοζιλίκι που γίνεται κάθε Κυριακή ας σταματήσει. Ομοσπονδία, διαιτητές,  παράγοντες, σεβαστείτε πάνω από όλα τους εαυτούς σας και μετά όλους  τους συμμετέχοντες σε αυτό, οι οποίοι μόνο χάσιμο έχουν με τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Υ.Γ.6 Ακόμα και σήμερα προσπαθούμε να εξηγήσουμε στην Καναδή παίκτρια της ΑΕΛ Αντζέλικα Μιχαλόπουλος για ποιο λόγο της έδωσαν φάουλ και κίτρινη κάρτα. Το βίντεο του αγώνα στην διάθεση του διαιτητή για να δώσει τις εξηγήσεις του στην κοπέλα, γιατί εμείς αδυνατούμε να πούμε κάτι άλλο πέρα από την εξήγηση περί νέων κανόνων, που δώσαμε παραπάνω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ