ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο «ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ» ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΑΟΚ-ΑΕΛ

Απάντηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και ανακοίνωση του ΠΣΑΤ

Απόλυτα εναρμονισμένο το σκηνικό με τις ημέρες που διανύουμε, αφού το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ μπορεί να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο ο… χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μετά την προσωπική δήλωση του Α. Κούγια κατά του ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή ρεπορτάζ για τον προπονητή της ομάδας Ηλία Φυντάνη και τις κόντρες του στο διαδίκτυο

με φιλάθλους, δεν λέει να κοπάσει.

Στην προσωπική δήλωση Κούγια αντέδρασε με ανακοίνωση το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζοντας μάλιστα πως για το όλο θέμα «απευθύνθηκε ως όφειλε στην ΠΑΕ χωρίς να λάβει απάντηση», ενώ στο… χορό μπήκε και ο ΠΣΑΤ κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση των κανόνων ελευθεροτυπίας».

Στο όλο σκηνικό ήρθε να προστεθεί και η παιδαριώδης αντίδραση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ. Σαββίδη που με ανάρτησή του θεώρησε καλό να αφιερώσει τη νίκη της ομάδας του στον Ελ Καντουρί, πρωταγωνιστή επεισοδίου στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο ARENA!!

Αναλυτικά η απάντηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας θα πρέπει να επιλέγει πιο προσεκτικά τους συνεργάτες του. Ήδη έχει απολογηθεί μία φορά σε δημοσιογράφο της Λάρισας διότι «του μετέφεραν λανθασμένα» το περιεχόμενο ενός δημοσιεύματος. Πιστεύουμε ότι κάτι αντίστοιχο θα πράξει και τώρα, αν κάνει τον κόπο να διαβάζει το ΡΕΠΟΡΤΑΖ του ΑΠΕ-ΜΠΕ το οποίο παραθέτει αυστηρά και μόνο τα γεγονότα αφού πρώτα απευθύνθηκε ως όφειλε επισήμως στην ΠΑΕ ΑΕΛ χωρίς να λάβει απάντηση. Το γνωρίζει αυτό ο κ. Κούγιας ή (πάλι) του το μετέφεραν λανθασμένα; Αν η ΠΑΕ ΑΕΛ αγνοεί ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσιεύει αποκλειστικά και μόνο ΕΙΔΗΣΕΙΣ τα τελευταία 113 χρόνια, τότε υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα το οποίο χρήζει διερεύνησης.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν πήρε θέση στην ανταλλαγή ύβρεων μεταξύ Φυντάνη-οπαδών αλλά εφάρμοσε τον απλό άγραφο κανόνα της δημοσιογραφίας: είδηση είναι όταν άνθρωπος δαγκώνει σκύλο και όχι το ανάποδο. Ομοίως, δεν αποτελεί είδηση όταν κάποιοι οπαδοί (δυστυχώς) βρίζουν τον προπονητή κι αυτό ο κ. Κούγιας το ξέρει καλύτερα απ΄όλους μέσα από τα 40 χρόνια παρουσίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είδηση λοιπόν είναι ότι προπονητής βρίζει σκαιότατα οπαδούς και ειδικά δε όταν χρησιμοποιεί ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς με υποτιμητικές για τους Λαρισαίους αναφορές. Γνωρίζει ο κ. Κούγιας τα ρατσιστικά σχόλια ή δεν του τα μετέφεραν οι συνεργάτες του;
Για τον συντάκτη της ανακοίνωσης, θα επιληφθούν τα αρμόδια δημοσιογραφικά όργανα. Τους τελευταίους μήνες έχουν στοχοποιηθεί τουλάχιστον τέσσερις επαγγελματίες δημοσιογράφοι που κατά σύμπτωση είναι όλοι «εχθροί της ΑΕΛ» ή «έμμισθοι υπάλληλοι» και υπηρέτες σκοτεινών συμφερόντων. Είναι ευχής έργον που ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας γνωρίζει το ποιόν του. Διαφορετικά κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις επιπτώσεις της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του.
Τέλος, καλούμε προσωπικά τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ να προχωρήσει σε έρευνα και να απαντήσει επισήμως για ποιον λόγο στοχοποιήθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο συντάκτης του, ενώ το ίδιο ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε σε δεκάδες άλλους ιστοτόπους και μάλιστα με περισσότερους «καυτούς διαλόγους» μεταξύ οπαδών-προπονητή».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΤ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου καταδικάζει την επίθεση, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ εναντίον του συναδέλφου και μέλους του Συνδέσμου μας Γιώργου Μανταίου για άρθρο του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) όπου και εργάζεται.
Η κατ’ επανάληψη επιλογή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Αλέξη Κούγια, να επιτίθεται σε συναδέλφους με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και  να τους στοχοποιεί, όταν προφανώς τα γραφόμενα και λεγόμενα τους δεν τον ικανοποιούν, αποτελεί πλέον πάγια και προσφιλή τακτική του.
Οφείλουμε να τονίσουμε τόσο στην ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ όσο και στον ίδιο, ότι, ο δημόσιος λόγος του εναντίον συναδέλφων μας, όπως αυτός εκφέρεται μέσω και των επίσημων ανακοινώσεων τους, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων ελευθεροτυπίας, τους οποίους και θα πρέπει να σέβονται.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ